fbpx

PREMIERE: MALU udgiver musikvideo filmet i familiens parisiske cabaret

Foto: Reprise (pressebillede)

MALU udgiver i dag musikvideo til R&B-singlen “Crocodile Tears”, der er filmet i cabaret-teatret La Nouvelle Eve, som siden 60’erne har tilhørt den dansk-korsikanske sangerindes familie. Vi har fået æren af at være det første medie, der præsenterer musikvideoen!

Siden Marie-Louise Pierini som femårig blev sat foran et klaver, har hun ikke fjernet sig fra de musikalske udfoldelser. I dag skaber Pierini musik under kunstnernavnet MALU, hvor hendes sprøde stemme pryder et groovy lydbillede. I vokalen mærker man tydeligt MALUs baggrund i både jazz og soul, hvor hun har en evne til at lægge følelser i hver en tone. Senest har MALU udgivet singlen “Crocodile Tears”, der udtrykker hendes utilfredshed med forventningen om, at hun altid skal være ‘den pæne pige’ og de fordomme, der medfølger. Selv fortæller hun om singlen:

At være særligt sensitiv er den dag i dag stadig set som værende særligt negativt – især hvis du er kvinde. Jeg har følelserne uden på tøjet, bliver let overvældet og har ofte svært ved at skjule mine tårer. Ord som hysterisk og dramatisk er derfor titler, jeg ofte er blevet givet. Men i takt med, at jeg lærer mig selv bedre at kende, begynder jeg så småt at se på mig selv i et andet lys. Ja, jeg er særligt sensitiv – nej, jeg er ikke dramatisk. Jeg har kæmpe følelser, jeg er ikke bange for at vise dem, og jeg er ved at lære at acceptere dem som den store styrke, de jo også er.

Nu har singlen også fået en tilhørende musikvideo, der udover at være visuelt appellerende også er filmet et sted, der står MALU nært. Videoen, der er instrueret og filmet af Reprise, foregår i den parisiske cabaret La Nouvelle Eve, som har tilhørt familien, siden hendes morfar bestyrede det i 60’erne. Selv har MALU i sin barndom ofte besøgt teatret, når de besøgte morfaren, og det har derfor en helt særlig plads i hendes hjerte:

Teatret var jo hverdag for mine bedsteforældre. Men for mig har teatret altid været en lille bid af en eventyrverden fuld af høje stiletter, fjerboaer, jonglører, spotlights og glimmer. At få lov at lave en musikvideo på La Nouvelle Eve har for mig været at forevige en vigtig del af min familiehistorie og samtidigt en lille barnedrøm, der er gået i opfyldelse.

De klassiske omgivelser understøttes af instruktørens teatralske indramning af hver en scene. Man oplever et tydeligt skel mellem de scener, der filmes på teatrets bagscene eller i lejligheden ovenpå, og de scener, der foregår på de skrå brædder. Når spotlightet tændes, træder ‘den pæne pige’ frem, men bag scenetæppet ser man den virkelige kvinde.

Se den smukke musikvideo til “Crocodile Tears” herunder:

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com