fbpx

Rebecca Lou – Heavy Metal Feelings

Foto: Tue Blichfeldt (Pressebillede)
Label: W.A.S Intertainment
Udgivelsesdato: Onsdag den 27. oktober 2021

Rebecca Lou udforsker det usikre i mennesket i et nyt format – doom pop.

Rebecca Lou – Heavy Metal Feelings
3 / 5 Reviewer
Rating0

Rebecca Lou er et frisk pust til den danske rockscene, hvor forsangeren Rebecca Armstrong har sparket danskerne i gang siden 2018, og det er forfriskende, at flere kvinder bliver en del af den hårdere lyd. Bandet, som også består af bassist Paw Skovbye og guitarist Jonas Wetterslev, har dog valgt at gå en lidt anderledes vej på deres nye plade Heavy Metal Feelings. 

Intronummeret “The Destroyer” starter med en velkendt Rebecca Lou intro, hvor lyden er tung og hård, men når Rebecca Armstrong begynder at synge, kan det tydeligt mærkes, at bandet har skiftet stil. Den råbende, hæse stemme er skiftet ud med en blødere vokal. Teksten er bund ærlig, hvor forsangeren udfolder følelsen af at være ødelæggende for sine omgivelser, men samtidig har brug for at blive omfavnet af omverden. 

Lyrikken på pladen arbejder med at give slip på hændelser og mennesker, der ikke er gode for en. Lytteren oplever en Rebecca Lou, som tager fat i det sårbare, som forenes med den skarpe kant, som bandet også indeholder. Bandets nye stil har de selv opfundet og givet navnet ‘doom pop’. Rebecca Armstrong beskriver i et interview til Gaffa, at pop er noget, hun hører, når hun er i dårligt humør. Dette går fint i tråd med det mørke og følsomme tema, som afspejler pladen – tilsat poppet melodier. På nummeret “Love Sick” bliver bandets nye stil udforsket, sangen ender dog med at læne sig meget op ad 2010 poprock-genren. Nummeret giver klare associationer til en sanger som Kelly Clarkson, der slog igennem med “Since You Been Gone”. Der er lyst klaver og ihærdigt elektrisk guitar, der sparker lytteren i gang. 

Når man hører hele pladen, går det dog igen, at musikken føles en smule uinteressant og er lidt mudret i lyden. Der er ikke plads i musikken, så vokalen ender til tider med at drukne lidt i forskellige lydeffekter og energisk guitarspil. I sangen “Bad hearts” høres der trommer, guitar, og noget der minder om et klokkespil fra et barneværelse. Det er svært at finde hoved og hale i sangen, og den kommer til at lægge sig op ad klicheerne i en popsang. 

Albummet har en overall følelse af, at den er skrevet til en chickflick film, hvor musikken er let at lytte til, men samtidig i et højt tempo, så den kan bruges som underlægning til en forandringsgivende oplevelse i et teenageliv. Sangene minder til tider om hinanden, og når de høres efter hinanden, bliver albummet en smule ensformigt. Der er dog blinkende stjerner på albummet, På “Till Death Does Us Part” bliver det poppet univers omfavnet og den akustiske guitar hevet frem. Denne sang kan ikke findes på et af de albums, der medfulgte Bratz dukkerne, men på en velsmurt plade. Rebeccas gode vokal får den plads, som den har brug for, og bandet tager sig tid til at opbygge nummeret. Det vil helt klart klæde musikken at blive spillet live, hvor der vil blive skruet ekstra op for alle de gode ting på numrene. Rebecca Lou var en del af Tak Rock kampagnen ‘De Aflyste navn’, hvor man hyldede 15 mindre bands, som var blevet taget af plakaten i 2020 grundet nedlukningen. Man kan derfor håbe, at de får en rigtig god turné med det nye album. 

Rebecca Lous nye plade Heavy Metal Feelings har helt klart nogle hits, som vil kunne gøre sig godt på P3. Pladen vil forhåbentlig kunne udfolde sig godt live, fordi når den høres hjemme i stuen, er den en smule banal og lever ikke op til de forventninger, man kan have. Der er ikke meget ‘Heavy Metal’ over albummet, men masser af ‘Feelings’ som gør det godt.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk