fbpx

Tessa – K.B Hallen

Foto: Thomas Rasmussen
Venue: K.B Hallen
Dato: Lørdag den 9. oktober 2021

På trods af at Tessa knap havde et øjeblik til sig selv, var hun det sorte får i centrum i KB Hallen – hvor hendes vekslen mellem sexsyg killing (med klør!) og hjertefølte opsange om succes og selvtillid satte ild under publikum.  

No review box found! Insert a valid box ID.

Fra klokken 20:00 fyrede DJ Graded op under floor i det røde lys med Tessa hængende næsten ildevarslende i sine vinger på scenetæppet bag sig. KB Hallen var proppet til randen med mennesker og godt humør, og gjorde det klart for alle tilstede, at Covid-19 nu var et sagn fra gammel tid – hvem husker overhovedet 2020?

Da spotlightet, der elegant markerede Tessas skikkelse bag tæppet, blev tændt, var salen svær at slukke for. Tessa dukkede op til stemningsoptrappende musik og med ild i vingerne. Til åbningsnummeret ”Okay” og med sin karakteristiske vestegns-attitude legede rapperen sexsyg kattekilling på sort/hvid skærm for hele KB Hallen at skue. Med sort slør og korset, hvis budskab var svært at afkode, kommanderede sangerinden sine tekster fra publikum, der (heldigvis) kunne dem til punkt og prikke. Tessas bibel blev citeret med attitude og begejstring fra sangerinden – og resten af salen. 

Foto: Thomas Rasmussen
Foto: Thomas Rasmussen

Selvom vokalen ikke altid var spot on og selvom Tessas nervøsitet under ”Ghettofabulous” til dels fik hende til at fremstå for lille til den store scene, indtog den elektriske stemning i hallen og gjorde op for skønhedsfejlene. Det var en rørt Tessa, der erklærede sit første headline show, men dette blev lynhurtigt erstattet af hendes velkendte bad bitch persona på ”Sjakalina”, hvor sangerindens dansere markerede deres debut på scenen. Deres hvide outfits stod i kontrast til Tessas kulsorte kjole – Tessa var det sorte får i centrum – og det var den røde tråd aftenen igennem. Stemningen svingede mellem rapperens hårde repertoire og hjertefølte taler, men det-er-Tessas-verden-vi-andre-lever-bare-i-den-tematikken var en konstant.  

Tessa havde knap nok et øjeblik til sig selv på scenen lørdag aften – men det var her hun skinnede. Den nyeste single ”Luftkys”, hvor en hættetrøjeklædt Burhan G gav K.B Hallen et visit var nok det mest ligegyldige og mindst interessante ved koncerten – og det blev hurtigt toppet af ”Nasty Sommer”, hvor Tessa kørte solo.

Sangerinden blev forvandlet til en lille pige igen og aftenen blev mere som en mindekoncert, da emnet faldt på Natasja. En grådkvalt Tessa inviterede Karen Mokupa på scenen til hittet ”Til Banken” og en følelsesladet og intim opsang om Tessas succes, der sagtens kunne have været gemt til backstage. Det blev en skuffende tåreperser-affære for dem, der var dukket op i håb om det udelukkende sexsyge-vestegns-image Tessa ellers proklamerer med. 

Foto: Thomas Rasmussen
Foto: Thomas Rasmussen

Da duoen rundede af, toppede koncerten overraskende til det ellers lidt karakterløse nummer ”Bål”. Mellem rødt lys og flammer gav Tessa sin bad bitch attitude hjerte-lunge-redning og voksede i hvert fald 10 centimeter under sin opsang om selvsikkerhed. Koncertens peak fortsatte med ”Hallo Kitty” med danserindernes striptease i skintight dragter, som visualisering, men blev afbrudt brat på toppen af en Nicki Minaj pauseskærm. Der gik dog ikke længe før Tessa dukkede op igen – denne gang i et par joggingbukser, og det var tydeligt, at hun var ved at falde til på K.B Hallens scene. Sceneshowet blev da også kun mere imponerende under anden halvleg og ”Mums”. Til aftenens store skuffelse lagde Suspekt ikke et besøg forbi under hverken ”Vil du med..” eller ”Blæstegnen”, men Tessa var efterhånden i stand til at udfylde K.B Hallens store scene og klarede det fint på egen hånd. 

Afslutningsvis fandt sangerinden sin gamle diskografi frem – men ”Fuck dem freestyle” og ”Snakker For Meget” faldt lidt malplaceret til gulvet under vægten af Tessas nyere hits. Koncerten sluttede af med energisk fællessang af ”Ben” før Tessa tog sangen i egen mund og rundede aftenen af med flammer i vingerne og kys og kærlighed til publikummet. 

Foto: Thomas Rasmussen
Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com