fbpx

Ugens Upcoming – GR8SCOTT

Foto: Rasmus Weng (Pressebillede)

Det er med en ungdommelig nerve at GR8SCOTT kommer væltende ind på vores radar med sin legesyge popmusik og humoristiske sangtekster. Med blot én enkel singleudgivelse og masser af potentiale er den unge kunstner vores upcoming artist i denne uge, og du har altså chancen for at lære GR8SCOTT bedre at kende lige her.

Bag det musikalske alterego GR8SCOTT står den 19-årige artist Elias Nielsen, der netop har taget sine første spæde skridt på den danske musikscene. Han har lige været koncertaktuel på årets SPOT Festival, og singlen “I Wont Be Drinking” er hans første udgivelse nogensinde, og den fik da også en helt særlig plads på vores Ugens Uimodståelige-playliste i sidste uge. Singlen handler om at feste i ædru tilstand og er opbygget omkring et tilbagelænet beat og et catchy, dansabelt omkvæd. “I Wont Be Drinking” løfter sløret for den ungdommelige og farverige poplyd, som kommer til at præge hans kommende debut-EP, der lander næste år.

Det er altid spændende at følge med på sidelinjen, når en upcoming artist begiver sig ud på sin første rejse i det musikalske landskab. Du har her muligheden for at følge med, hvor vi har stillet GR8SCOTT 10 spørgsmål, så vi sammen kan lære den splinternye kunstner lidt bedre at kende.

1. Hvem er GR8SCOTT?

– Ham der altid går med solbriller, men altid får at vide af hans PR-folk, at han ikke må. Ham der, with no shame, gerne indrømmer, han vil hjem tidligt og elsker aftenkaffe og sutsko. Jeg er 19 år, mit borgerlige navn er Elias, jeg har boet en del af mit liv i London, så jeg føler ligeså meget, det er mit hjem som København. Mit kunstnernavn er en reference til kultklassikeren Back to the Future, hvor Docs catchphrase er ‘’Great Scott!’’

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

Homie, jeg har ingen idé, fordi det så abstrakt… Like, det ændrer sig hele tiden. Hvis jeg endelig skal sige et eller andet så måske, at det her projekt specifikt har en ‘’new wave Elton John inspired alternativ pop’’-vibe, men den beskrivelse fungerer jo ‘’for now’’ indtil mit næste projekt, hvor alting kommer til at ændre sig igen. Det her projekt er noget, jeg har arbejdet intenst på, og som jeg virkelig føler, er klar til verden, men lyden i mit hoved er allerede 5 år ude i fremtiden, fordi min attention span er så trash, og nye sange med ny lyd bliver ved med at komme væltende i mit hoved, og jeg skal arbejde på rigtig mange ting samtidig. Så har nok ikke en specifik lyd, der går igen i alt, hvad jeg laver, andet end måske moderne og nyfortolkninger af gamle idéer?

3. Hvordan startede du?

– Jeg spurgte om et klaver, da jeg var 3, men vi kunne ikke finde en lærer, før jeg blev 6 år, og så har jeg jo bare spillet siden, I guess? Jeg gik på en masse sådan musikskoleprogrammer og forsøgte altid at være en del af sådan musikfællesskaber på både musikskolen og folkeskolen, men jeg kunne aldrig ‘bonde’ sygt godt med folk? Jeg følte, det var totalt unrelatable, det der med coversange, og jeg endte faktisk med ikke så godt at kunne lide at spille musik, før jeg så begyndte at skrive selv. Så åbnede det hele sig ligesom for mig, I guess? Det med at kunne lave ting, som kun kunne komme fra mit hoved?

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Altså, det er meget sådan, melodi på ‘voice memos’ og så bare oprette et logic-projekt og så bruge production som et instrument, fordi nowadays er der lavet så meget musik, at man bliver nødt til at bruge andre ting end reelle instrumenter, for at det føles som noget originalt? Og så har jeg en tendens til at skrive sangene og strukturen i mit hoved i lang tid, inden der overhovedet kommer noget ned på papir eller sådan noget, det er mere sådan en masse forskellige idéer og sangnavne og cool ord, jeg har hørt og så en melodi i hovedet, som alt bliver lagt sammen.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– I don’t know, altså der har vi den igen ‘’din lyd’’. Det er jo svært at sige for mig, fordi det er projektbaseret, og derfor kan jeg nok mere tale om inspiration for min writing end min ‘lyd’ her og nu. Men der er jo altid nogle kunstnere, som har haft indflydelse på de ting, jeg laver. For eksempel Elton John, Billy Joel, Benee, Mac DeMarco, Tyler the Creator, Chet Baker, David Bowie og mange andre.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Albummet Chet Baker Sings, The Mills Brothers, nummeret “Dream a Little Dream of Me”. Der er en også vinyl, som jeg arvede fra min oldefar, og “Whole Lotta Red” af Playboi Carti… Mange andre ting, for eksempel slowthai og Tyler the Creator and so on…

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– You have no Idea, like, jeg har planlagt så mange ting og har så mange projekter, at jeg kunne snakke om det forevigt. Lige nu er der bare planlagt nogle releases og sådan, men har så mange albums planlagt, og flere sange til mange af tingene er allerede skrevet. Jeg har collaborative projects down med min homie sweepy så… yeah whole lotta things going on.

8. Hvad er drømmen?

– At være sådan en.. I don’t know, en all over the place créateur? Like musikken er jo essensen af mig, men jeg har ikke lyst til bare at lave musik forevigt som det eneste. Jeg har for eksempel lige instrueret noget musikvideo, og det er første gang, jeg har gjort det, og det var fedt. Så har jeg planer om film i fremtiden og tøj – fashion i det hele taget – fylder også en del i mit hoved. Så ja, créateur I guess.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Der er jo kun én ude, kan man sige, hehe…

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Kaffe? Selvom det ikke er en drink, men det bare er en beverage, I guess? Måske danskvand med citrus? I don’t know, jeg drikker ikke så meget to be honest, så ved ikke, hvad jeg skal svare, haha!

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com