fbpx

Jada – K.B. Hallen

Warning: Undefined array key "template_theme" in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-review-shortcode.php on line 134

Foto: Tobias Helms
Venue: K.B. Hallen
Dato: Lørdag den 13. november 2021

Med et udsolgt show i K.B. Hallens nypolerede rammer levede Jada sig fuldt ind i rollen som popdiva og leverede en både nærværende og overvældende performance.

Jada – K.B. Hallen
0 / 5 Reviewer
Rating0
Warning: Undefined property: stdClass::$template_minimum_score in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 245 Warning: Undefined property: stdClass::$template_maximum_score in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 246 Warning: Undefined property: stdClass::$template_auto_reviews_featured_image in /customers/e/2/3/bandsoftomorrow.com/httpd.www/wp-content/plugins/reviewer/public/includes/class-snippets-shortcode.php on line 248

Det musikalske popikon Jada – med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard – fik skudt sin karriere godt og grundigt i gang allerede før den første corona-nedlukning. Og hvis man troede, at corona-nedlukningen kunne sætte en dæmper på den kæmpemæssige popstorm og nationale hype, som Jada lagde over Danmark, så kan man roligt tro om igen.

Med et enormt overskud betrådte Jada scenen i K.B. Hallen og blev mødt af det mest larmende og ekstatiske publikum, som jeg længe har hørt. Sangerinden indledte med pophittet ”I’m Back”, som hun udgav i sommer, og fra allerførste tone, der forlod hendes læber, demonstrerede hun sine kraftfulde vokaltalenter. Jada sang sig altså helt udover scenekanten – også i sin allermest bogstavlige forstand, da hun senere i showet havde manøvret sig bagerst i salen og crowdsurfede tilbage til scenen på det henrykte publikum, mens hun sang sin tilbagelænede R&B-debut ”Keep Cool”.

Jadas helt særlige evne til at tale om store følelser og omsvøbe dem i et storslået og dramatisk lydunivers kan ikke overdrives nok. Hendes musikalske råderum er overvældende stort, hvor hun formår at skifte mellem voluminøse lydbilleder og intime popballader. Det oplevede vi blandt under den akustiske ”Lifetime”, hvor Jada satte sig ned foran sit publikum og skabte en nærværende atmosfære, som man faktisk hele tiden mærkede under koncerten – uanset om du dansede med på forreste række eller fulgte sangerinden oppe fra balkonen.

På scenen blev Jada bakket op af sit kyndige liveband, sine harmoniserende korsangere og ikke mindst livlige dansere. Når Jada indtog scenen, gjorde hun det i neongrønne og matchende outfits med sine korsangere og dansere og med en attitudefuld koreografi, der virkelig understregede den enorme girl-power vibe, som var gennemtrængende under hele showet.

Et af aftenens absolutte højdepunkter kom, når Jada påbegyndte sit første ekstranummer ”Nudes” – og det siger ikke så lidt, da Jada havde bibeholdt samme ekstatiske energi i salen hele vejen igennem koncerten. Publikum fik klappet og trampet Jada tilbage på scenen, efter hun havde takket af, og her mødte synet af en stor King Size seng os. Det var en rørt og overrasket Jada, der siddende på sengen lyttede på sin enorme fanskare fejlfrit og lige på beatet synge hele første vers af den sensationelle popsang ”Nudes”, før hun selv tog over og bragede igennem på bedste divamanér i det storladne omkvæd.

Der er absolut ingen tvivl om, at Jada havde gjort sig umage, hvad angår nærmest alle aspekter af hendes performance i K.B. Hallen. Lysopsætningen var forblindende. Sceneshowet med den gigantiske discokugle hængende over sig satte den helt rigtige divaæstetik. Koreografien var betagende, og ikke mindst var Jadas stemme kuldegysende. Alligevel mødte popdivaen os med glimt af den hjertevarme, taknemmelige og følelsesladede kvinde bag artisten. Med en sitrende stemme spurgte Jada blandt andet ud i publikum »Jeg føler, mit ansigt er stivnet i ren lykke – kan I godt se på mig, at jeg er glad?«
Og netop Jadas nærværende og indlevende måde at begå sig på scenen var med til at skabe et følelsesladet ekko til det i forvejen overvældede publikum.

Det var en fuldkommen enestående oplevelse, hvor der ikke var en finger at sætte på hverken sceneshow, lyd eller Jadas overdådige vokaltalenter. Derfor får den danske popsensation fuld plade efter, at hun en gang for alle fik overbevidst enhver tilstede om, at hun er mere end klar til at indtage Royal Arena og dets 16.000 gæstepladser næste efterår som Danmarks største popdiva.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com