fbpx

Azilda: Tre afrikanske kunstnere jeg lytter til

Foto: Cassandra Oseni (Pressebillede)

Azilda udgiver singlen “Green Light” i dag på Black Friday, og det er der en helt særlig grund til. I forbindelse med udgivelsen har vi spurgt den spirende artist om, hvilke tre afrikanske kunstnere, som hun lytter mest til for tiden.

Tilbage i august sparkede Azilda dørene ind til sin musikkarriere, da hun debuterede med singlen “Come Over”. Nu følger hun op med et clubbet popnummer, der virkelig cementerer Azildas skarpe musikalitet. Singlen hedder “Green Light” og handler om at bryde med det “lille pige”-image, som forfulgte hende fra den jyske provins, inden hun ville genfinde sig selv i sin nye københavner tilværelse. Med en catchy melodi, en lækker saxofon og et dansabelt beat byder Azilda på et festligt nummer, der meget passende udkommer denne fredag. Det er nemlig ikke en ren tilfældighed, at Azilda har valgt at udgive “Green Light” på Black Friday. Hun fortæller følgende:

– Selvom højtiden traditionelt set ikke har noget med sortes historie at gøre, er det min ambition at gøre det til en platform, hvor jeg kan kæmpe for, at jeg og andre artister med afrikansk baggrund kan få lov til at shine lidt i et medielandskab, der godt kunne favne meget bredere, hvad minoriteter angår. Derfor claimer jeg denne Black Friday til at sætte fokus på afrikanske artister.

Du kan lytte til “Green Light” på Spotify lige her. Nedenfor kan du dykke ned i de tre afrikanske kunstnere, som Azilda især lytter til for tiden:

Piff Marti – “Black Hair”

– En sang der virkelig har fanget mig de seneste dage er “Black Hair” af Piff Marti som med sangen udtrykker, hvordan noget så uskyldigt som vores “kinky curls” bliver anset for at være uanstændigt og mindre kønt end de standarder, der er sat for skønheden i dag. Budskabet kommer til udtryk i voiceoveren, hvor der siges, at sorte kvinder burde have samme privilegier som deres/vores “medmennesker” og ikke mindst kunne tage på arbejde uden at blive dømt ud fra vores hår og udseende, og at kunne nyde en aften ude uden at skulle agere talerør for alle sorte, vores rettigheder og historie. Det virkelig sætter både følelser og tanker i gang hos mig.

Lyt til “Black Hair” på Spotify lige her.

Zara Williams ft. C4 Pedro – “Posa”

– Denne sang er definitionen på repeat pt. Den har elementer af Kizomba, som er en af de genrer, mine forældre spillede meget af under min opvækst i Angola – det her har dog en mere moderne og poppet vibe end den ellers klasssiske Kizomba. Sangen minder mig om varme, det familiære og giver mig ikke mindst en smule nostalgi.

Lyt til “Posa” på Spotify lige her.

JJ Paulo – “My Bebe”

Den tanzanianske upcoming sanger og sangskriver sætter virkelig gang i et publikum og sætter derudover stor fokus på sine rødder gennem musikken, hvilket jeg finder virkelig inspirerende, og det er noget, jeg synes den danske musikscene mangler.

Lyt til “My Bebe” på Spotify lige her.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com