fbpx

bbybites – Lille VEGA

Foto: Tobias Helms
Venue: Lille VEGA
Dato: Torsdag den 25. november 2021

Torsdag aften indtog popsangerinden Bbybites lille Vega og fortryllede publikum med sin smukke vokal, skudsikre attitude og sans for drama. Der herskede ingen tvivl om, at sangerinden virkelig har fortjent sin plads på den danske musikscene efter denne oplevelse.

No review box found! Insert a valid box ID.

Det har været et vildt år for den fremadstormende kunstner bbybites, der allerede har formået at være VEGAs Udvalgte artist, netop har udgivet sin første EP, og da hun i starten af året udgav popbaskeren “Bby”, tog det for alvor fart, og singlen blev både P3s Uundgåelige og Voice Choice. Hendes tekster er flabede samtidig med at de er yderst relevante og relaterbare. Nogle handler om at sangerinden er træt af det danske datingliv, mens andre handler om identitetskrise og at give for meget af sig selv. Torsdag den 25. november stod hun for første gang klar som headliner i lille Vega. Salen var hovedsageligt fyldt med kvinder, da jeg ankom i Lille Vega. De få mænd der dog var der, kom i høj grad som ledsagere til deres kærester eller som fædre til døtre. Kokken 21 gik Josie Amadonna sammen med sin dj Signe Alarcón på scenen og sparkede gang i festen med blandt andet hittet “Donkey Kong”. Klokken 22:00 blev scenen badet i røg og ind kom bbybites på dramatisk vis og iført en lang læderfrakke og sorte solbriller. Fra første sang havde sangerinden allerede vundet publikums opmærksomhed helt og holdent. Hendes bevægelser var kalkulerede, forførende og leveret med attitude. Med hænderne formet som pistoler, skød hun til musikken, og viste at bbybites var kommet for at lave en fest, men også for at vise at kvinder sparker røv, og har lov til at være lige det de vil. På et tidspunkt under et af sangerindens mange tøjskift forsvandt hun og dukkede så op igen hævet over publikum på balkonen. Hun gik ned af trappen og op gennem publikum mod scenen, på en meget teatralsk facon iført en hvid kjole og en glitrende perlehue mens hun sang. Det hele kulminerede for alvor da singlen “Take Me Hard” blev fremført med fuld energi og publikum dansede og hyldede bbybites med tilråb og jubel. Efter at have lyttet til bbybites på Spotify, havde jeg ikke forventet at hendes vokal ville matche i virkeligheden, men det gjorde den i høj grad, og jeg tog mig selv i at blive overrasket mange gange under koncerten. Under showet fik man både den hardcore og selvsikre, den bløde og feminine og den legende og lettere flabede bbybites at se.

Det var som at gennemleve en teaterforestilling med sangerindens mange forskellige aliasser og tøjskift. Det hele understøttede sangerindens hit “bby,” der blandt andet handler om, at man kan vågne op og have lyst til at være en ny personlighed alt afhængigt af ens humør. //Skal vi ha’ gang i den// råbte sangerinden og publikum svarede med høj applaus og sangen ”Pleaser” blev spillet til alles store glæde. Da sangen ”Amirite” kom på skiftede stemningen fra blød dansefest til mere en mere hidsig technopræget stemning og lysshowet skiftede til kraftige hvide og hakkende strobelys. Josie Amadonna gæstede sangerinden på scenen og de to kvinder fik med en god portion girlpower leveret en kæmpe rapfest, der igen viste bbybites alsidige persona. Til at slutte festen af fik publikum fornøjelsen af netop ”bby”, der satte et perfekt punktum for en rigtig flot koncert, der har givet mig fornyet forundring af og respekt for sangerinden. Under nummeret fik sangerinden hele publikummet til at sidde på hug og rejse sig til tonerne af ”bby”. bbybites leverede et gennemført show for både øjne og øre. Alt i alt var jeg meget imponeret over sangerindens sans for performance, drama og ikke mindst hendes store bløde og stærke vokal. På trods af nogle små øjeblikke hist og her, hvor hendes vokal druknede i lidt for høj musik, kom kunstneren godt efter det på de intime øjeblikke, hvor hendes vokal virkelig fik lov at fylde hele salen.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com