fbpx

Debutalbummet fra Esthére er svævende, sårbart og dramatisk

Foto: Michaela Wallachová (Pressebillede)

Soloprojektet Esthére har udgivet sit debutalbum, For All The Dust, som længe har været efterspurgt af hendes trofaste fans.

Den norskfødte artist Elise Måsvær Rosenkrands er kendt i sit hjemland som en folket singer-songwriter, der har spillet under sit eget navn. Nu bryder hun i stedet ud under kunstnernavnet Esthére, hvor hendes lyd har fået ny personlighed gennem et drømmende ambient udtryk, der dog stadig bevarer sine folk-tendenser. Sangene har sårbare og melankolske undertoner, der svøbes ind i ørehængende melodier. Debutalbummet er produceret af Elise Måsvær Rosenkrands selv i samarbejde med CODY-musikeren Kaspar Kaae, som understøtter den svævende og dramatiske atmosfære, der fylder albummets lydflader.

Forud for albumudgivelsen er Esthére ude med to velmodtagne singler, “Up and Beyond” og “Where to Go”, der begge berører emnet, der er centralt for hele albummet, nemlig at fjerne tabuer omkring mental sundhed. Om For All The Dust fortæller hun:

– Hele projektet startede som en erkendelse af at livet er sårbart og smukt efter en lang periode med mørke i mit liv. Det, jeg selv havde brug for dengang, var åbenhed og ærlighed, og det prøver jeg at skabe rum for gennem det kommende album. Musikken er en skildring af helt konkrete møder med mennesker og øjeblikke, som har haft en effekt på mit liv. For All The Dust er også en undskyldning til dem, jeg har taget afstand fra, dengang jeg selv havde det svært.

Du kan høre Esthéres sårbare debutalbum på Spotify lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com