fbpx

Glasgow-bandet Walt Disco er ude med ny single og tilhørende musikvideo

Foto: Neelam Khan (Pressebillede)

Det skotske “goth-glam”-popband udgiver sangen “Macilent” sammen med en tilhørende musikvideo.

Hvis du er til britisk glam-rock a la Frankie Goes To Hollywood bør du tjekke Glasgow-bandet Walt Disco ud. De har netop sluppet singlen “Macilent”, der ligesom gruppens seneste udgivelse “Weightless” virkelig har noget på hjertet. Sangen tager nemlig udgangspunkt i de modbydelige hadforbrydelser, som trans- og andre queer-personer udsættes for rundt omkring i verden, og den utryghed, der følger med. Bandet udtaler selv følgende om sangens alvorlige tematik:

– “Macilent” blev skrevet i august dagen efter, at tre transkvinder blev overfaldet i Hollywood. Det eneste, vi kunne tænke på den dag, var den vold, som trans- og queer-personer udsættes for hver dag. Vi ønskede, at sangen skulle formidle den frygt, vi føler – væmmelsen, udmattelsen – men også det svindende håb om, at tingene vil ændre sig til det bedre.

Udover at være en virkelig god sang med et stærkt budskab, så lægger “Macilent” også tonerne til en tilhørende musikvideo, der flankerer singleudgivelsen på smukkeste vis. Den velproducerede video viser bandmedlemmerne svøbt ind i kropsmaling og neonlys, og generelt fremstår det ganske tydeligt, at Walt Disco er et band med tårnhøje visuelle ambitioner og en eminent sans for det gennemførte håndværk.

Lyt til singlen og tjek den tilhørende musikvideo ud på YouTube lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com