fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 44

Foto: Klaptrae // Malthe Ivarsson (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra svensk synthpop til eftertænksom indiepop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Little Dragon

Hvor: DR Studie 2
Hvornår:
Onsdag den 3. november

Den svenske synthpopkvartet Little Dragon vender tilbage til Danmark med hele to koncerter i denne uge, der blandt andet bringer dem forbi Studie 2 i DR Koncerthuset onsdag aften. Little Dragon har siden gennembrudshittet “Ritual Union” fra 2011 fortryllet den globale popscene med deres fængende, dansable og retrofuturistiske lyd. Med referencer til både elektrofunken og 70’ernes disko er de erfarne svenske pop-aficionadoer klar til at indtage DR-scenen med deres grænsesøgende synthunivers. Hvis du har lyst til at lære gruppen bedre at kende forud for koncerten, kan du desuden læse mere om dem i artikelserien 10 hurtige.

Lydmor

Hvor: Store VEGA
Hvornår:
Torsdag den 4. november

Danske Lydmor, der tidligere på året udgav albummet CAPACITY følger op på hendes imponerende og eksperimenterende katalog af uforudsigelige elektroniske popkunstværker. Lydmor er et af de allerstørste navne på den danske elektroniske musikscene, og hun er særligt kendt for sine højenergiske koncerter, der bryder med alle forventninger og konventioner. Du kan derfor med god grund glæde dig til at blive væltet bagover, når hun torsdag aften rammer det københavnske spillested Store VEGA med sit drømmende og pulserende synthunivers. Samme aften kan du desuden opleve det danske stjerneskud Kamma, der varmer scenen op med sin forførende, storladne og stilsikre scandipop.

Catnapp

Hvor: RUST
Hvornår:
Torsdag den 4. november

Den genrefusionerende artist og producer Catnapp fra Argentina indtager torsdag aften Nørrebro-spillestedet RUST, hvor der er lagt op til en helt særlig aften på dansegulvet. Med hårdtslående beats og en udadvendt ekspressionisme opløser hun grænserne mellem rap, breakbeat og techno, hvilket blandt andet førte fire af hendes sange til soundtracket for den prismodtagende Netflix-serie Unorthodox. Lyder dette som noget for dig, kan du vinde to billetter til koncerten på vores Facebook eller Instagram.

Klaptrae

Hvor: Ideal Bar, VEGA
Hvornår:
Fredag den 5. november

Klaptrae har siden sin EP-debut i 2019 forført den danske vækstlagsscene med sin eftertænksomme og længselsfulde indiepop. I kølvandet på den nyeste EP Changes headliner han fredag aften VEGAs intime scene Ideal Bar, og vi anbefaler på det kraftigste at lægge et visit forbi den ambitiøse sangskrivers københavnske koncert. Klaptrae forener nemlig på elegant vis det organiske med det elektroniske, og hvis du er til indie-navne som Bon Iver og James Blake, vil du uden tvivl blive forelsket i hans overbevisende lydunivers. Han tager desuden den nye spændende soulpop-debutant Karen la Cour med sig som support, så det giver på alle måder mening at få fingrene i en billet.

PATINA

Hvor: Store VEGA
Hvornår: Fredag den 5. november

Indiepoptrioen PATINA spiller deres hidtil største koncert på fredag, hvor de gæster Store VEGAs legendariske scene på Vesterbro. Med radiohits som “Flammer Rammer”, der var den mest afspillede sang på P3 i 2020, har de tre venner fra Svendborg været med til at definere lyden af nutidig dansksproget poprock. Bandets liveshows tilhører en liga for sig, og der er ingen tvivl om, at deres euforiske livenergi er som skabt til de helt store scener, så en koncert på Store VEGA er både oplagt og velfortjent.

Gå heller ikke glip af:
Lazy Queen (Loppen)
Larry44 (Hotel Cecil)

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com