fbpx

Rigmor omdigter Michael Strunges “Plasticsolen”

Foto: Bobby Mandrup (Pressebillede)

Indie-kvartetten Rigmor har udgivet singlen “Plasticsolen”, hvor teksten er baseret på Michael Strunges digt af samme navn.

Det danske band Rigmor har siden deres start haft et nært kærlighedsforhold til Michael Strunge, hvor de både har sat den afdøde digters tekster til musik, men også har ladet egne tekster inspirere af den tonesættende samfundskritiker. Nu har kvartetten, bestående af Sarah Wichmann, Oliver Stewart, Victor Sousa og Lasse Lykke, udgivet singlen “Plasticsolen”, som skriver Strunges digt af samme navn ind i Rigmors nostalgiske indierock-univers, hvor den kanoniserede digters ord flettes sammen med original tekst fra Rigmor. Sangen er ment som et opråb til dem, der vælger at tage skyklapper på, når der tales om global opvarmning. Selv fortæller bandet om nummeret:

– Det er første gang, vi har lavet en sammensmeltning af vores egne ord og Strunges ord. Miljø og klima er noget, der ligger os meget på sinde, og vi føler, det er vigtigt at have et konstant fokus på det i den her kaotiske verden.

Indierock-kvartetten forklarer om sangens muntre klang på trods af det ildevarslende budskab:

– Vi har prøvet at lege de glade blinde børn og bruge lydbilledet som den stemme, der ignorant og naivt ser på en situation, der er meget voldsom og angstprovokerende. Det er generelt meget nemmere at lukke øjnene for problemer her i verden.

Derudover er “Plasticsolen” en smagsprøve på Rigmors kommende album Glade Blinde Børn, der udgives den 22. februar næste år.

Du kan høre nummeret på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com