fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 45

Foto: lil cat // Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til hypnotiserende indiemusik eller ukonventionel hiphop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Amanda Bøg – Med Hensyn Til Dig

På sin nyudgivne EP Med Hensyn Til Dig fuldender Amanda Bøg den fortælling, som hun har påbegyndt på hendes tre forudgående singleudgivelser. Tematikken for EP’en er hendes personlige oplevelse af at leve i et forhold med en person, der har psykiske problemstillinger. Med dybsindige tekster og hendes stærke stemme tager Amanda Bøg os igennem de helt svære følelser til den boblende forelskelse. Hendes budskab er ikke, at du skal afholde dig fra svær kærlighed, men derimod at det kræver hengivenhed – selvom det også kan medføre frustrationer og magtesløshed. Hendes elektroniske popunivers er nærværende og indlevende i et kontrastfuldt følelsesliv. Lyt til den skønne debut-EP fra Amanda Bøg på Spotify her.


Siv DisaDreamhouse

Den amerikanske Island-tilflytter Siv Disa er ude med det hypnotiserende debutalbum Dreamhouse, som er en drømmende indieplade med referencer til psykedeliske lydflader. Med sårbare og reflekterende tekster viser indieartisten sig som en opblomstrende kunstner, der har virkelig meget på hjerte. Hendes karakteristiske og gennemborende vokal gør Siv Disa særlig bemærkelsesværdig. Det musikalske udtryk forekommer både skrøbeligt og overvældende med fremtrædende, akustiske trommer, underliggende synthflader og fængslende guitartoner. Siv Disa skaber en drømmende atmosfære på hendes særdeles stærke debutalbum, som du med fordel kan lytte til lige her.


UNG-SKABUNG-SKAB

Også den ukonventionelle hiphop-duo UNG-SKAB udgiver deres selvbetitlede debut-EP i dag. Det danske makkerpar består af Clara Frederikke Rose Lundberg og Eigil Bjørn Meldgaard, der påbegyndte deres musikalske rejse med den velmodtagne debutsingle “Venter” i starten af året. Siden har vi på redaktionen fulgt med på sidelinjen, hvor vi blandt andet har haft dem som vores Ugens Upcoming, og ellers har vi ventet i spænding på, at den ungdommelige duo skulle udgive mere musik. Deres numre byder på en moderne fortolkning af hiphop-genren, hvor vi hører referencer til Eigils baggrund i jazz og et ærligt, stemningsfuldt tekstunivers er i fokus. Lyt til UNG-SKABs debut på Spotify her.


lil catczech new wave

Den danske kæresteduo lil cat har netop smidt deres anden EP på gaden, der tager udgangspunkt i den absurde og surrealistiske tjekkoslovakiske filmbølge fra 1960’ernes, og det er også lige præcis dét, som den finurlige EP-titel czech new wave hentyder til. Ved at fremhæve det mærkelige og normkritiske fremfinder lo-fi-duoen en ro i, at det er okay ikke at passe ind i normen. lil cats musikalske univers er på en og samme tid jordbunden, uhøjtideligt og en smule skørt, hvor deres hverdagsagtige tematikker tilbyder en relatérbar virkelighed, der også giver en ro omkring de kaotiske følelser, vi alle kan have. I forbindelse med udgivelsen af deres EP har lil cat også løftet sløret for kortfilmen “rockstars in la”, som indeholder bidder fra et par af EP’ens numre. Kortfilmen fanger den samme surrealistiske æstetik rent visuelt, som EP’en gør musikalsk, og derfor synes vi, at du skal tjekke den ud her, inden du tager et lyt til czech new wave EP’en, som du kan høre på Spotify lige her.

Tigermor – A Kind of Woman

Tigermor er det musikalske projekt fra Camilla Bang, som drives af et ønske om at gøre op med det traditionelle og snævre kvinde- såvel som moderbillede. Hun har netop udgivet sit stemningsfulde debutalbum A Kind of Woman, hvor hendes legende tilgang til genrekombinationer bryder igennem overfladen. Camilla Bang beskriver musikken igennem den selvopfundne genre ‘progressiv pop’, der nemlig rummer lidt af det hele fra poppens verden, og hendes vokale udskejelser spænder på samme måde bredt – alt fra dyb croonere til Be Gees-lignende korhooks. Gennem musikken skaber hun en fortælling om kvindeskikkelser, der udformer sig i både danske og engelskesprogede tekster. Du kan høre debutalbummet fra Tigermor på Spotify lige her.

Lyt også til disse nye EP- og albumudgivelser:

ALABU – Stuck
Damon Albarn – The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows
Fadi – Inden I
Fareway – Fareway
ISOGENIC – Diffraction
Kanaan – Earthbound
Melissa Inya – Musical Hallucinations

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com