fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 49

Foto: Angående Mig // Sarah Fresco (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra svensk indiepop til fløde-hip hop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Amason – support: DANIEL4EVER

Hvor: Store VEGA, København
Hvornår: Tirsdag den 7. december

Hvis man skynder sig, kan man i aften opleve det svenske indieband Amason i Store VEGA. I november udgav kvintetten albummet Galaxy II, der, som navnet antyder, er en opfølger til albummet Galaxy I. Bandets medlemmer medvirker sideløbende i andre musikprojekter, men de samles under navnet Amason i den drømmende indie-poprock, som udgør deres lyd, hvor luftige synths og blide harmonier prydes af forsanger Amanda Bergmanns dragende stemme. Samme aften spiller DANIEL4EVER, som skriver dybsindig poesi ind i deres tilbagelænede ballader.

Angående Mig

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Onsdag den 8. december

Angående Mig er nok et af de mest interessante navne på den danske musikscene lige nu. De kraftfulde tekster bringes til live af en dragende og passioneret vokal, mens elektroniske beats lægger en tung bund. Musikken inkorporerer elementer fra hiphop, hyperpop og altpop, og bringer det hele sammen i en lyd, der er helt unik til Angående Mig. Hun leverede en fabelagtig koncert på årets SPOT Festival, så vi kan ikke andet end anbefale, at man besøger Lille VEGA den 8. december.

FRAADS – support: Gusse B & Ilinx

Hvor: Store VEGA, København
Hvornår: Onsdag den 8. december

Samme dag indtages Store VEGA af hiphop-duoen FRAADS. Da de sidste år spillede samme sted, kunne vores anmelder gå svært tilfreds fra VEGAs store sal, selvom publikum dengang var nødsaget til at sidde ned. Indenfor hiphop er FRAADS lidt af en ‘outlier’, hvor deres følsomme tekster leveres af frontperson Papa Erotics eksplicitte passion. Deres beats har en næsten glitrende kvalitet, der skiller sig ud fra resten af den danske rap-scene. Inden FRAADS går på scenen, varmes publikum op af Gusse B‘s elektroniske singer/songwriter-pop og det eksperimenterende vokalensemble Ilinx.

Lucky Lo – support: SHIE SAID

Hvor: BETA, København
Hvornår: Lørdag den 11. december

På lørdag spiller den svenske sanger og sangskriver Lucky Lo på Amager Bios søsterspillested BETA. Hendes syrede univers kan bedst beskrives som hippie-pop, med de skæve guitarer, rolige trommegrooves og svævende synthesizers. Lucky Los beroligende stemme tryllebinder lytteren, mens det farverige lydbillede klinger med et bredt vingefang. Derudover er man så heldig, at man samme aften kan opleve SHIE SAIDs vokalbaserede dogme-musik.

mp.oxford

Hvor: RUST, København
Hvornår: Lørdag den 11. december

For nyligt havde vi glæden af at lære mp.oxford lidt bedre at kende, da vi stillede ham 10 hurtige spørgsmål om hans musik. De sprøde R&B-toner skaber en varme, der i disse kolde dage er tiltrængt. mp.oxford har kun udgivet musik siden 2020, men lyden er alligevel utroligt ambitiøs og han lyder som et kryds mellem Phlake og Frank Ocean. Selvom det kun er lidt over et år siden, at mp.oxford spillede en vellykket debutkoncert, virker han enormt rutineret og vi er sikre på, at hans nærværende stemme passer perfekt til RUSTs intime omgivelser.

Ellers tilføjet:
SALLY – HeadQuarters, Aarhus (tirsdag den 9. december)
Brimheim – Hotel Cecil, København (lørdag den 11. december)

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com