fbpx

Til fans af Jada: Tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Jada // Nikolaj Gyldenløve (Pressebillede)

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelige til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – skræddersyet til dig, der elsker lyden af Jada.

Popikonet Jada har med raketfart væltet den danske musikscene og har efterhånden placeret sig højt i toppen af dansk popmusik, og der går nok ikke længe, før hun for alvor rammer et internationalt gennembrud og hendes succes kan sammenlignes med nordiske kollegaer som MØ og Sigrid. For nylig demonstrerede Jada sit overlegne performance-talent, da hun betrådte scenen i K.B. Hallen og levede sig fuldt ind i rollen som popdiva. For vores anmelder var det en både nærværende og overvældende oplevelse, som da også endte med at give Jada det højeste antal stjerner for hendes præstation, der uden tvivl sikrede hende titlen som Danmarks næste store popstjerne.

Lyden af Jada manifesterede sig for alvor ved udgivelsen af nummeret ”Nudes” tilbage i 2020, hvor Jadas musikalske flair for storladne popmelodier kombineret med hendes enorme sangtalent overtager et dramatisk lydbillede. Hendes evne til både at frembringe voluminøse lyduniverser, intime popballader og R&B-poppede lydflader er enestående, og det gør også Jada til en alsidig artist, som dog altid kan kendes på hendes karakteristiske og stærke vokal.

Jadas indflydelse på dansk popmusik er i hvert fald ikke til at overse, og her kommer vores bud på andre stærke sangerinder og kvindelige artister, du skal lytte til, hvis du ikke kan få nok af Jada.

Pil – ”Nattely”

Danske Pil har gjort sig bemærket med sin dansksprogede popmusik, der da også sikrede hende en vindertitel til dette års KarriereKanonen. På samme måde som Jada bevæger Pil sig i et meget personligt tekstunivers, som er ekstremt nærværende, indbydende og ikke mindst rørende. Især nummeret ”Nattely” har opnået stor popularitet på streamingtjenesterne, hvor vi hører Pils både intime og stærke vokal i samspil med et opbyggende og tilbagelænet elektronisk beat. Genremæssigt bevæger Pil og Jada sig i nærmest to forskellige ender af popskalaen, men deres fuldstændig ubesværede formidlinger af skæve, uforløste og opløftende følelser med deres stærke sangtalenter er ikke til at se igennem fingre med.

CHILI – ”Deep Waters”

Den tidligere X-Factor deltager CHILI har anmeldt sin ankomst på den danske musikscene med sit forførende R&B-poppede univers. CHILI sammenspinder en melankolsk og intim poplyd med hendes inderlige vokal, der skaber en både reflekterende, skrøbelig og stærk atmosfære. Nummeret ”Deep Waters” er en tilbagelænet og minimalistisk pop-produktion med et elektronisk beat og dragende R&B-elementer. Lydfladerne i ”Deep Waters” trækker tråde til Jadas debutsingle ”Keep Cool” fra 2018, der på samme måde pryder sig med lækre R&B-flader og fører sig frem på et dybdegående beat.

AYA MAI – ”You’re Still Good”

Den splinternye artist AYA MAI debuterede tidligere i år, hvor hun præsenterede samme storladne popunivers med en international lydside, som vi allerede kender det fra Jada. På nummeret ”You’re Still Good” løfter danske AYA MAI da også sløret for sit popdiva-potentiale med en frembrusende lydside, der prioriterer en catchy melodi og storladne pop-arrangementer – og foruden stærke vokalpræsentationer er det altså lige præcis her, at du finder fællesnævneren mellem AYA MAI og Jada. Tidligere på året havde vi udvalgt talentfulde AYA MAI som vores Ugens Upcoming, og du kan læse vores mini-interview her, hvis du vil lære hende endnu bedre at kende.

Hvis du fortsat mangler inspiration til at få slukket din Jada-hungrende sult, så kan du med fordel også tjekke disse artister ud:

Kacy Hill – ”The Right Time”
MILA – ”Make Room”
Tei Shi – ”Keep Running”
WIDE – ”Easy Love”

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com