fbpx

Tilde – Pink Moon

Foto: PR
Label: Vacanze Records
Udgivelsesdato: Fredag den 19. november 2021

Hvis du kan lide storslået artpop, flot vokal og legende elektrisk westernguitar, skal du give Tilde og hendes seneste album ‘Pink Moon’ en chance.

No review box found! Insert a valid box ID.

Jeg havde aldrig hørt om svenske Tilde, før jeg begyndte at lytte til det nye album Pink Moon. Jeg blev hurtigt medtaget af hendes foranderlige stemme og grandiøse lyd. Pink Moon indbefatter otte velproducerede numre, med flot instrumentering og en bombastisk lyd. Der er rolige numre på albummet, men også mere storslåede. Blandt andet er titelnummeret “Pink Moon” som at få et lille kram, mens der er lidt mere knald på for eksempel “Call My Name”, der dog stadig har en varme over sig, med sine lyse klokker og opstemte strygere. Selvom Tilde har en international lyd, er der alligevel noget skandinavisk-genkendeligt over hende. Jeg kan ikke sætte en finger på om det er hendes stemme, eller visse nuancer af musikken, men mine tanker ledes til andre kvindelige skandinaviske artister som Susanne Sundfør, Ane Trolle og MØ.

Den svenske sangerinde har kontrol over sin vokal. Hun synger højt, lavt, lyst og mørkt, og gør vellykket brug af vokalharmonier på nogle af numrene. Det gør hun blandt andet på mit favoritnummer på pladen – “Don’t Walk Down That Road”. Et stærkt og forførende nummer, med en mandlig vokal ind over Tildes på omkvædet.

Jeg er dog også ret vild med nummeret “Fallin’”, og dets fortryllende guitar. Tildes lyd er blevet kaldt cinematisk, og hun har selv fortalt at hun er inspireret af film på Pink Moon:

Hver sang på albummet har én eller anden reference til film, jeg godt kan lide, og filmene har ofte figureret som en ’kulisse’, når jeg har lavet produktionen.

Så kan man jo prøve og gætte sig til, hvilke film der har inspireret de forskellige numre. Man kunne for eksempel godt se en halvdyster artfilm for sig, når man lytter til den dystopiske “It’s You”, eller en ægte lykkelig kærlighedsbasker på intronummeret “Love Me Till You Die”.

Albummet er på den måde fuld af forskellige stemninger, men har en fin rød tråd, der gør det rigtig rart, trygt og let at lytte til.

Jeg blev positivt overrasket over Pink Moon, som jeg alt i alt ser som et flot, scenisk album, som jeg klart vil anbefale enhver der er til artpop.

Tags:
,
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com