fbpx

Ugens Upcoming – IVER

Foto: Malthe Frijs Hagen (Pressebillede)

22-årige IVER fangede vores opmærksomhed, da han nåede hele vejen til finalen i KarriereKanonen 2021, og har siden holdt fast i den med to singleudgivelser. Nu har du muligheden for at lære den følsomme sanger og sangskriver bedre at kende.

IVER er en af de kunstnere, der bruger musik som et redskab til at få luft til følelserne, og hans tekster er derfor utrolig ærlige. I år blev den sårbare musik delt vidt og bredt, da IVER nåede hele vejen til finalen i KarriereKanonen 2021. Siden har den kun 22-årige sanger og sangskriver delt ud af sig selv i form af singlerne “Vildmand” og “Bortfløjet”, og allerede til marts kan man opleve IVER live, når han spiller sin første headlinerkoncert på RUST. Nu bruges musikken ikke blot til at få luft til følelserne, men også til at få luft under vingerne, og inden karrieren flyver hele vejen derud af, har vi stillet IVER 10 spørgsmål, så du kan lære ham lidt bedre at kende.

1. Hvem er IVER?

– Bag IVER er den 22-årige knægt, Alexander “Iver” Iversen fra Avedøre. IVER er nok de ord, der burde have stået i en dagbog, men som jeg råber ud med alt det lort, som det indeholder.

2. Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Efter meget tid brugt i tænketanke-zonen er jeg kommet frem til: skizofren hygge-grunge. Jeg kan virkelig ikke lide ideen om at være “en lyd”, så jeg vil gerne ændre på den hele tiden.

3. Hvordan startede du?

– Jeg har spillet musik, siden jeg var 6 år gammel, og har prøvet at tage det seriøst, siden jeg var 14. IVER er lidt en blanding af alle de forskellige ting, jeg har lavet gennem tiderne. Har først følt mig rigtigt tryg i det, jeg ville med det, tilbage da jeg hed IVS for sådan et par 4 år tilbage.

4. Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Gråd, stress og lidt alkohol. Jeg tør ikke indrømme, at det er en sund proces, men når ord og musik skal ud, så er det lidt sådan, det kommer til. Det hjælper at være i studiet med et menneske, jeg holder af og bare fungerer med.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

The 1975. Det er nok dem, der sidder mest fast. De var det første band, jeg græd til, drak til og dansede til. Og alt det på samme tid. Ellers finder jeg generelt inspiration i alt fra marcus.wav til IDLES.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Angående mig – alt det jeg alligevel ikke tør sige. Jeg købte den på vinyl til hendes teaterkoncert. Hun er nok min favorit sangskriver i hele danmark lige nu.

7. Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Musik på musik på musik. Jeg er i studiet hver gang, jeg kan. Så vi har så meget, vi kan kaste videre ud til alle jer.

8. Hvad er drømmen?

At blive hørt, og forstået. At folk, der har det som mig, kan finde det, jeg ikke kunne finde, og måske finde det i mine sange. Måske jeg også selv kan finde ro i mine egne værker.

9. Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

En sang der nok aldrig kommer til. Ord er ord, og det er fedt, men det, jeg gerne vil sige, bliver aldrig sagt i kun ét værk. Tror det, jeg gerne vil sige, er gemt mellem alle de værker, jeg lavet de seneste 8 år, og fremover.

10. Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Hvis vi snakkede øl? Tuborg Julebryg, fordi det er den eneste øl, jeg har grædt til. Men drinks? Dark ’n’ stormy, uden tvivl. Skud ud til min producer slwmo_beats for den drink.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com