fbpx

Alfie Templeman udgiver opløftende hymne som smagsprøve på kommende album

Foto: Lillie Eiger (pressebillede)

Det 19-årige multitalent fra England har netop annonceret et længe ventet debut-album som kommer til maj. Med annonceringen følger udgivelsen af den spritnye og opløftende single “Broken”.

Den engelske teenage singer-songwriter Alfie Templeman lagde karrieren for dagen i 2018 med debut-singlen “Like an Animal”. Det har siden taget fart for multi-instrumentalisten, der har etableret sig en position som et teenage pop-ikon for sin generation. Dette har han gjort med sin “naboens dreng”-persona i kombination med enorme musikalske evner. Dette blev ikke mindst understreget med udgivelsen af mini-albummet Forever Ins’t Long Enough fra 2021, hvor kærligheden til at bygge sit eget univers op – både æstetisk og musikalsk – skinnede igennem, og evnen til at se en grå verden i levende farver.

Nu kan det første fuldlængde album, Mellow Moon, altså høres til maj, og Alfie Templeman gør ventetiden lettere med udgivelsen af albummets tredje nummer “Broken”. Sangeren beskriver selv nummeret som en hymne til sine jævnaldrende med alle de spekulationer og tunge tanker, der hører med til at være teenager, der er på vej til at blive voksen. “Broken” er et opløftende feel-good nummer, som på paradoksal vis handler om at føle sig som et ødelagt menneske, hvilket blandt andet kan høres i linjer som: “I feel so pathetic, I’m not energetic” og “I look out of order, I’m not functioning”. Omkvædets energi giver lytteren lyst til at danse rundt og prale med at føle sig ødelagt. Tilblivelsen af albummet har netop været en terapeutisk rejse for sangeren, der har kæmpet med angst, hvor han derfor gennem musik og terapi har brugt de sidste par år på at fremme sin mentale sundhed. Mellow Moon udkommer den 27. maj, og du kan bruge ventetiden på at lytte til “Broken” her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com