fbpx

Lev dig ind i Fontaines D.C.s intense lydbillede med ny musikvideo

Foto: Filmawi (Pressebillede)

Det irske band Fontaines D.C. er ude med deres første åbenlyst politiske sang der bliver pakket ind i en intens musikvideo og forklædt under misledende titel: “I Love You”

Fontaines D.C. er ikke bange for at være intense i deres musik og det gør sig også gældende på deres nye single “I Love You” som er bandets første åbenlyst politiske sang. Teksten tager udgangspunkt i en Irer der står på den anden side af Atlanterhavet, i USA, og oplever et passioneret had til sig selv over at stå på skuldrende af et land med en så tragisk historie som Irland har, og opleve stor personlig succes. Iblandt disse tragiske hændelser i Irland nævnes især grusomhederne på Tuam Mother and Baby Home i Galway, men også det nuværende politiske klima i landet.

Sangens titel indeholder også ironi, idet “I Love You” er henvendt til landet, men tager et sving imod det tragiske som nummeret skrider frem og bandets intense lydbillede folder sig ud. Med dagens udgivelse er der også udkommet en musikvideo som ligeledes folder sig ud som sangen skrider frem, hvor forsangeren først ses vade igennem en kirke belyst med stearinlys, for derefter at levere anden halvdel af sangen direkte til kameraet imens guitarer og trommer brager derudaf i baggrunden.

Albummet Skinty Fia udkommer den 22. april og indtil da kan du se musikvideoen til “I Love You” her.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com