fbpx

DAVE – FORUM Black Box

Foto: PR
Venue: Forum Black Box
Dato: Fredag den 25. marts 2022

Dave erobrede et udsolgt Forum med sin alsidige kunst, der medførte fest, sang og tårer. Han motiverede publikum gennem sin musik og taler i løbet af koncerten, hvilket skabte en hel speciel atmosfære. Dave var ydmyg og viste selv sårbare sider, som skabte specielle øjeblikke.

5/5 Stjerner

Med sit succesrige og alsidige album We’re All Alone In This Together, er Dave taget på kæmpe turne. Det er tredje gang, han besøger Danmark og der er sket meget siden 2016. Gennem Dave’s udgivelser har han cementeret sig selv som en af Englands vigtigste og dygtigste rappere, der samtidig gavner kulturen med producering og skuespil. Showet er præsenteret af “DDS”, hvilket giver en nostalgisk følelse, og billetterne blev udsolgt hurtigt, så det blev spændende at skulle se Dave indtage Forum.

Køen med forventningsfulde unge var enorm, da Dave inviterede til koncert. Stemningen var excentrisk og der blev sunget “åhhh Thiago Silva”, længe før koncertstart. Inde i Forum var der opsat merchandise boder, hvor folk stimlede sammen i kø for at støtte og forevige aftenen. Klokken 20:00 gik DJ Semtex på scenen og begyndte opvarmningen. Det blev hurtigt tydeligt, at publikum ikke var bange for at hoppe og moshe, da DJ’en satte klassisk og nem “turn up” rap på. Gennem 45 minutter spillede han en bred vifte af ikoniske engelske kunstnere som Giggs, J Hus, DBE og Skepta, hvilket gav det rigtige præg til aftenen. Samtidigt var han flittig på mikrofonen, hvor han opildnede publikum til at feste og give den op for Dave. Jeg stod nogenlunde forrest og der var sauna-lignede omstændigheder, proppet og udsolgt stemning. Efter en kort pause fra DJ’en, blev aftenens første nummer “Verdansk” sat på og Forum blev lyst op af telefoner og jubelråb. Dave trådte stilrent og alene ind på scenen og fyldte hele rummet med sin klare vokal. Supporten var enorm og da “Professor X” blev sat på bagefter, kunne det mærkes hvor meget folk havde glædet sig. Efter den forrygende start, introducerede han sig selv ydmygt og fortalte at dette show allerede havde “the loudest crowd”, hvilket kun gjorde at publikum jublede højere og råbte “Santan Dave”. Koncerten fortsatte med sangen “Titanium”, som publikum kunne ord for ord og efter udtrykte Dave sin store kærlighed til København og menneskene heriblandt. Det blev en takt vildere, da hans spillede kæmpehittet “Funky Friday”, som desuden var det første rapnummer i UK til at gå nummer et på hitlisterne. I stedet for at kun spille sin egen part, fik publikum hele sangen med Fredos vers inkluderet.

Det fungerede optimalt, da publikum nemt kunne udfylde den plads. Efter den sekvens med opkvikkende sange tog koncerten en ny drejning, hvor Dave snakkede direkte og ærligt om mentale problemer efterfulgt af sangen “Psycho”. Til nummeret dukkede der en guitarist op i siden af scenen, der pyntede til showet med ekstra noder og flair. Dave havde endnu en motiverende tale, hvor han snakkede om at alle var specielle, man skulle bare tro på sig selv. Salen røg tilbage i festhumør, da den tunge “Screwface Capital” blev sat på og publikum gav den gas. Den næste periode indeholdte sange, hvor Dave fremhævede sin alsidighed inden for musikken og sang acapella med hjælp fra publikum. Der medfulgte en historie om at hans første show uden for England var i Danmark, præsenteret af selvsamme DDS og han takkede ydmygt. Det næste vilde skete, da publikum for alvor råbte “åhh Thiago Silva” og Dave efterkom publikums ønske ved at spille selvsamme sang. Dog skete der noget specielt, da han inviterede en fan op på scenen til at udfylde AJ Tracey’s vers. Han fandt den heldige gennem respons fra publikum og folk var ellevilde da en ung fyr trådte op på scenen. Ideen var smuk, men det blev tydeligt at det kræver meget kontrol at rappe hurtigt og kontrolleret uden at miste pusten. Efterfølgende kom der flere sange fra det nye album på, hvor der blev danset og sunget med på afrobeats. Dave fortalte derefter om sin inspiration til musik og klaveret, som han startede ud med. Det skabte en overgang til sangen “Twenty To One”, hvor han selv spillede starten af sangen på klaver. Udover klaver var Dave også begyndt på guitar og med en kort historie om sin guitarlærer spillede han et lille nummer. Han udstrålede superstjerne status og folk blev følelsesladet, nogen græd endda, da han spillede det stille nummer “Both Sides Of A Smile”. Under den stille sang kollapsede en fan tæt på mig, men folk samarbejdede lynhurtigt og havde kontakt til Dave, som heldigvis kunne fortsætte koncerten. Efter den følsomme omgang spillede han sit andet aktuelle og selvproducerede nummer et hit “Starlight”. En stille sang, som folk kunne udenad og det ledte videre til endnu et kæmpe hit “Locations” med Burna Boy. Her nåede fællessangen sit højdepunkt og det var overvældende så højlydte publikum var. Dave var selv rørt og påpegede at det var hans bedste show til dato. Aftenens sidste nummer “Clash” blev sat på og skabte højdepunktet for festen, som fik hele Forum til bogstaveligt talt at hoppe. Der var blevet lavet moshpits i løbet af koncerten, men det største kom til sidst som en afslutning på koncerten.   

Det var en yderst vellykket og gennemført koncert. Dave er noget for sig selv, og han inspirerer folk gennem sin musik. Gennem koncerten viste Dave sin store alsidighed med genreskift der medførte fest, sang og tårer. Hans lyd var fænomenal og publikums medvirken skabte en hel speciel atmosfære. Det visuelle afspejlede musikken og fyldte resten af scenen ud med lethed. Sekvensen med fyren oppe på scenen var unik og sjov, selvom han løb tør for ilt. Han gjorde sig sårbar ved instrumenterne og publikum tog godt imod det. Jeg var selv overvældet af showet og alle jeg snakkede med havde haft en fantastisk koncert med deres yndlingsrapper.

Tags:
,
Emil Høgh
Emilhogh@bandsoftomorrow.com