fbpx

Esben Svane er nu klar til at sætte ord på angst og selvsabotage

Foto: Andreas Haubjerg (Pressebillede)

Angst og selvsabotage er omdrejningspunktet for Esben Svanes nye singleudgivelse “Sabotør”, der sætter ord på de negative mønstre der medfølger angst og den selvforståelse som diagnosen medbragte.

Artist og producer Esben Svane er i dag klar med singlen “Sabotør” og dens tilhørende musikvideo, som også bliver leadsinglen på hans debutalbum, der udgives den 25. marts. På trods af at dette er hans debutalbum, mangler Svane ikke erfaring inden for musikbranchen. Han har før udgivet to anmelderroste fuldlængdealbums under kunstnernavnet The Radar Post, tidligere været trommeslager i bands som A Friend In London, Den Fjerde Væg og Ulige Numre og har som producer samarbejdet med flere store kunstnere såsom Søs Finger og Kalaset.

I Esben Svanes soloprojekt spiller han stort alle instrumenter selv, hvilket også gør sig gældende på det kommende debutalbum. Albummet kommer overordnet set til at omfavne temaer som ‘forfaldet’, ’døden’ og ’kærligheden’, hvori denne sang kaster sig under førstnævnte kategori, da den handler om den psykiske sygdom angst og den selvsabotage som medfølger. Om nummeret fortæller Svane følgende:

– For et par år siden fandt jeg ud af at jeg har angst, og at jeg har haft det i størstedelen af mit liv. Det gav mig en større selvforståelse, og jeg har sidenhen lært angsten bedre at kende og at arbejde med den, men jeg bliver stadig slået ud af kurs af den løbende. Sangen handler om angsten og selvsabotagen, og hvordan ens virkelighed kan blive revet fra hinanden ud af det blå, men at man samtidig ikke vil lægge nogen til last.

Indtil albummet udgives er “Sabotør” kun blevet offentliggjort med musikvideo på Youtube, og der er derfor også blevet lagt meget vægt på den tilhørende video. Om musikvideoen fortæller Esben Svane:

Sabotør handler om nogle af de negative mønstre man kan have i hovedet, som angst og selvsabotage. Andreas Haubjerg (instruktør og fotograf) og jeg havde lyst til at vise det på en lidt indirekte måde, så vi fik en idé om at gøre det med flotte billeder af ekspressiv dans i en ret minimalistisk setting, hvor Sebastian Tviis Jeppesen (danseren) har fået mere eller mindre frie tøjler til at fortolke teksten og sangen.

Lyt til sangen og se musikvideoen her.

Tags:
Liv April Grandahl Theede
livapriltheede@bandsoftomorrow.com