fbpx

HUGORM – Den Grå Hal

Foto: Thomas Rungstrøm
Venue: Den Grå Hal, København
Dato: Fredag den 11. marts 2022

HUGORM indtog Den Grå Hal med et hav af larm og overraskelser til hvad der kun kan beskrives som meget mere end en koncert. De tre gutter havde en fest på scenen som smittede af i den fyldte hal og skabte en perfekt forbindelse mellem scene og publikum.

4.5/5 Stjerner

Efter en lang pause fra livescenen var Simon Kvamm, Morten Gorm og Arni Bergmann, bedre kendt som HUGORM, klar til at indtage en udsolgt Grå Hal på Christiania. Siden sidst de kunne ses live har de brugt tiden på at finpudse liveshowet ned til sidste detalje, og endda fylde setlisten med nogle nye sange fra et kommende album som de også kort fik løftet sløret for. Siden HUGORMs debut i 2020 har jeg været fascineret af deres voldsomme lydbillede med ærlige tekster om livet, så det var da også med stor glæde at jeg meldte mig så snart jeg fik muligheden for at tage ind og høre dem.

Dørene til Den Grå Hal blev slået op klokken 19:00 hvor man blev budt indenfor til lidt loppemarkedsstemning før opvarmningsbandet Iomfro gik på scenen og varmede publikums hofter op med numre som “danse” og “en mand”. HUGORM indtog scenen klokken 21:00 sharp hvor en tung bas rungede igennem hallen som blev fulgt op med et tungt beat og en skarp synthfigur. Simon Kvamm blev efter lidt tid ført ind på scenen iført bind for øjnene og startede med at stå med ryggen til publikum. De havde altså komponeret et åbningsnummer hvor linjerne “jeg håber bare de er der når jeg vender mig om” blev gentaget, hvilket skabte det mest unikke og mest effektive åbningsnummer jeg nogensinde har oplevet til en koncert. Det var så tydeligt hvornår man skulle gå amok, og man havde virkelig lyst til at give den hele armen. Da åbneren så var slut blev vi alle sammen budt velkommen til bandets største koncert til dato, hvor Simon Kvamm forklarede at spændingen havde holdt ham søvnløs i nætterne op til. Han nævnte også hvordan han havde diskuteret med stemmerne i sit hoved, hvortil publikum kiggede lidt forbavsede på hinanden. Disse stemmer viste sig dog at være et gennemgående tema i koncerten hvor der imellem mange af numrene blev afspillet en mørk stemme over anlægget som hånede forsangeren og indførte et fedt skuespilselement som lagde op til næste sang.

Stemmerne var dog ikke den eneste overraskelse på aftenen, for HUGORM havde kørt det helt store apparat ud med hundemasker, kostumer og gæsteoptrædener (det kommer jeg tilbage til) for at gøre aftenen til noget helt særligt. Simon Kvamm hoppede og sprang rundt på scenen og manifesterede sig selv som en af landets bedste performere med hans evne til at gøre det spændende og inkluderende at være en del af publikum. Koncerten var også helt stramt tilrettelagt med backingtracks og muligheder for at skeje sig ud og der blev ikke misset et eneste taktslag fra de tre energibundter på scenen. En af de største overraskelser for mig, der ikke lige har fået fulgt med i Toppen Af Poppen, var da de spillede deres bud på sangen “Så Gik Der Tid Med Det” af vores alle sammens Tøsedrengene hvor de erstattede 80’er-stemning med HUGORMs karakteristiske mørke og en tung bas. Med det sagt, så var jeg dog aller mest overrasket over rent faktisk at se Benjamin Hav på scenen under “DER ER SKET NOGET” hvilket jeg kun kunne have forestillet mig i min vildeste fantasi.

Flere gange under aftenen benyttede Simon Kvamm platformen til at dedikere nogle af sangene til de verdensomspændende kriser der plager verden lige for tiden. “MERE TAPE” blev dedikeret til det danske sundhedsvæsen som sidste år greb Kvamm der skulle opereres, og samtidig også har hjulpet Danmark meget fint igennem coronakrisen, og sangen “KOM VI FLYGTER” blev rettet imod de massevis af Ukrainere der lige nu må flygte fra deres hjemland og efterlade deres liv i frygt for Putin. Det medførte nogle meget flotte og oprigtige øjeblikke og gav så meget mere vægt til sangene som står som klare højdepunkter for mig. Efter nummeret “KOM VI FLYGTER” blev Simon Kvamm siddende ved klaveret og fortalte at det var tid til den første kærlighedssang han har skrevet i 15 år med nummeret “HIMMELJUICE” fra den kommende plade, som man altså godt kan glæde sig til! Et sidste højdepunkt jeg vil tage frem fra aftenen var sangen “iLORT” der for mig er indbegrebet af hvad HUGORMs identitet er. Alt det der er inden i dem kommer ud på det nummer der både er ærligt og energisk, og det var også på det her nummer hvor stemmen fra Kvamms hoved viste sig for første gang og hånede sangskriveren for at være gået over i en mere direkte retning på projektet.

Alt i alt var showet bare skruet helt vildt godt sammen, udført til perfektion og bandet havde det tydeligvis sjovt på scenen hvilket smittede af på hele Den Grå Hal, der summede af glæde over endelig at være ude og opleve live musik igen. Simon Kvamm beviste at han er en af de bedste performere i landet, hvis ikke på kloden, med alle de små finurlige detaljer der var tænkt ind i showet og synergien i bandet strålede ud af dem hvilket gjorde det til en sjov koncert at være en del af.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com