fbpx

Peter Nørtoft er berørt af situationen i Ukraine

Foto: kcfotoogleg (pressebillede)

Peter Nørtoft har haft en trang til at gøre noget i forhold til den aktuelle krise i Ukraine. Nu har sangskriveren udgivet singlen “Kom og tag min hånd”, som et bud på én ting, han i hvert fald kan gøre.

Peter Nørtoft laver musik med hjertet. Han er 41 år gammel, Ph.D. i anvendt matematik og har en fortid som forsker på universitetet, iværksætter og vinbonde. Derudover har han spillet klaver i mere end 30 år, og nu er han altså aktuel som sangsskriver og debuterede med sin første dansksprogede sang i 2021. Sangskriveren skrev “Kom og tag min hånd” som et bidrag til Folkekirkens Nødhjælps sangkonkurrence i 2022, og nu har han altså valgt at udgive nummeret som single. Det var ikke mindst krigen i Ukraine, der gav Peter Nørtoft anledning til udgive sangen netop nu. Sangen er nemlig en hyldest til alle de folk, der hver dag giver en hånd til medmennesker i nød rundt omkring i verden. Samtidig håber sangsskriveren, at kunne skabe en smule musikalsk glæde med nummeret. Peter Nørtoft beskriver det selv:

Nogle samler tøj ind, nogle donerer penge, nogle poster blåt og gult på Facebook. Jeg havde behov for at udgive den her sang. For som alle andre bliver jeg berørt af de urimelige lidelser fra krigen i Ukraine […] Jeg ved godt, at sangen ikke redder verden, men jeg kan i det mindste sige til mig selv, at jeg gør et eller andet.

Udgivelsen gemmer også på en mere praktisk måde at hjælpe på. Sangeren har nemlig besluttet at al indtjening på nummeret doneres til Folkekirkens Nødhjælps humanitære arbejde. Du kan lytte til “Kom og tag min hånd” her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com