fbpx

FORPREMIERE: Alto Aria viser endnu en gang sin helt unikke lyd frem

Foto: Amanda Bødker (Pressebillede)

Den danske pop-eksperimentalist Alto Aria åbner nu døren endnu længere op for sit tredje og mest intime album til dato. Det gør hun med udgivelsen af singlen “Upon Your Skin”, som udkommer på alle streamingtjenester i morgen. Hør en forpremiere på nummeret her.

I sidste måned annoncerede danske Alto Aria, at hendes tredje albumudgivelse var på vej med udgivelsen af nummeret “Sheets Blue”, hvor vi samtidig fik en forsmag på, hvad vi kunne vente os. Vi er nu kommet endnu tættere på udgivelsen af albummet Sowing Worlds, der lander den 20. maj, og sangerinden hælder nu endnu mere benzin på forventningen med udgivelsen af nummeret “Upon your Skin”. Et nummer, hvor sangerindens eksperimenteren endnu en gang kommer til udtryk, og hvor hun igen viser, at hun ikke er bange for at lege med konventionerne. Ligesom på “Sheets Blue”, lægger sangerinden vægt på detaljerne i musikken, og “Upon Your Skin” er på samme spækket med lydmæssige fragmenter, der kastes frem og tilbage i både det elektroniske og akustiske. Et triphop inspireret og dystert nummer om at gå igennem forandringer. Sangerinden beskriver det selv:

-“Upon Your Skin” handler om at gennemgå en transformation. At bryde ud af de roller, som man er blevet givet. En Fugl Føniks genfødsel i flammerne. At brænde op og se sig selv genopstå af asken.

Et tema, der i øvrigt bliver gennemgående på hele Sowing World, der netop tematisk tager udgangspunkt i transformationer og transitioner. I albummets tekstlige univers besøger sangerinden minder fra fortiden, livslange venskaber, familie og brudte bånd. Et album, der fungerer for sangerinden som en fragmenteret mindebog, der indeholder de trin, der skal bruges i Alto Arias egen forandring.

Hør forpremieren på “Upon Your Skin” lige her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com