fbpx

Jozem åbner op for de inderste tanker og følelser

Foto: Joe Bulawan (Pressebillede)

En hyldest af at være anderledes, samt dét at være tilstede i sin egen sandhed, er hvad der bedst beskriver Jozems nyeste single “Youth”, der i den grad har et vigtigt budskab.

Den toronto-baserede artist Jozem, der oprindeligt kommer fra Kenya og Rwanda, udgav i fredags en ny indholdsrig single kaldet “Youth”. Artisten debuterede i 2019 med en tre numre lang EP, og har siden udgivet flere singler, hvor fællesnævneren for dem alle er, at de skriver sig ind i Jozems følelsesrige og velovervejede tekstunivers. Under samme tematik kan hans nyeste sang “Youth” også sættes, da denne især tager hånd om de ubehageligheder, som man kan møde igennem livet samt om at stå inde for sig selv. Om dette fortæller Jozem:

– Gennem hele mit liv har jeg følt mig som en outsider. Uanset om det er på grund af min indadvendthed, at jeg er en flygtning/fremmed, til tider på grund af min hudfarve eller min queerness eller en blanding af disse ting. “Youth” handler om at være tilstede i sin egen sandhed, en hyldest af at være anderledes, om at følge sin egen rytme i en verden der ofte ikke anerkender eller forstår dig. Den handler også om at kæmpe, men overordnet set om at finde sin egen stemme og at vælge at bruge den – uanset om det falder for døve ører eller ej.

Sangens budskab dykker altså ned i de mange emner, som har været diskuteret i løbet af de seneste par år og sætter samtidig en stor streg under, at disse emner fortsat er vigtige at snakke om. Derudover er “Youth” anden single fra Jozems nye projekt it came to me in a dream, der udgives den 20. maj dette år.

Lyt til singlen “Youth” af Jozem her:
Spotify
Apple Music

Tags:
Liv April Grandahl Theede
livapriltheede@bandsoftomorrow.com