fbpx

Mettesons storslåede pop-ballade får nyt udtryk

Foto: PR

Den norske popkanon har i dag udgivet en nærværende og følsom musikvideo til sin storslåede ballade “Second Heart”.

Norske Metteson ville gerne bevise overfor sig selv, at artisten også kunne skrive en ballade, så vel som en ekstravagant pop-sang. En udfordring, der fik sin realitet i det nyeste singleudspil “Second Heart”, der landede den 25 marts. Nummeret er, som sangskriveren selv beskriver det, et kærlighedsbrev til de kvinder, Metteson i opvæksten har set op til: Dolly Parton, Adele, Dusty Springfield, Whitney Houston og Carole King. Den storslåede pop-ballade er et personligt musikalsk værk båret af akustisk klaver og Mettesons stærke og runde vokal.

Det udtryksfulde nummer har nu fået en visuel ny side – en intim musikvideo, hvor man ikke ser meget andet end artisten selv syngende; iført sin genkendelige stjernebeklædning på hovedet, i en simpel lyssætning på det gamle bibliotek i Oslos tomme sale. Nummeret får nyt æstetisk udtryk igennem artistens flydende dans, en fortællende mimik og symbolske indskudte hænder, der skiftevis tager fat og giver slip på hinanden. Om videoen siger Metteson selv:

Med den her video ønskede jeg, at sangen skulle være centrum af det hele, så vi inkluderede ikke særlig mange elementer. Det var sjovt at balancere det visuelle mellem kitch, simplicitet og tradition.

Se musikvidoen til “Second Heart” lige her.

Tags:
,
Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com