fbpx

Patina: Tre numre vi hører på repeat

Foto: Rita Kuhlmann (pressebillede)

Det kan godt være, at Patina har et Langsomt Sind. Til gengæld har de haft fart på det sidste stykke tid. De har nemlig brugt foråret på at turnére rundt i hele landet. Nu får den store turné snart sin ende på Posten i Odense, men der er stadig godt nyt til alle de Patina-sultne koncertgængere. Bandet udkommer nemlig med ny single i morgen. Vi har i den anledning spurgt bandet hvilke numre, de selv inspireres af for tiden, og her kan du læse om, hvilke tre sange, der kører på gruppens eget anlæg.

Starten på det nye årti blev starten på det fænomen, der skulle gå under navnet Patina. I 2020 blæste de os bagover med kæmpehittet “Flammer Rammer”, i 2021 landede debutalbummet Drømmefanger, der med numre som “Sådan Må Det Være”, “Omvendt Forsvar” og “Drømmefanger” for alvor understregede de tre trommeslageres vigtighed på den danske musikscene; og ikke mindst på den danske livescene. Der var ikke noget, der tydede på, at bandet vil skrue ned for tempoet i det nye år heller. Februar bød os på det enorme radiohit “Langsomt Sind”, der blev efterfulgt af en stor Danmarks turné, som nu efter 20 liveshows får sin endestation på Posten i Odense.

I morgen udgiver gruppen endnu en gang ny musik i form af den nye single “S.O.S”. Et nummer, der har i sinde at udtrykke den samme energi og slagkraft, som vi kender fra bandets liveshows. Teksten handler om at blive fanget i sit eget sind med en sådan desperation, at man nærmest ikke kan gøre andet end at råbe om hjælp. Gruppen fortæller selv om nummeret:

-S.O.S er en sang, der i sit tekstunivers kredser om emnerne afmagt og depression. Om at leve op til samfundets normer uden at lykkes med det. Vi lever i et samfund, hvor vi unge mennesker kæmper for at blive anerkendt for, hvem vi er, midt i er virvar af konkurrencekultur og samfundsidealer. Den her sang udtrykker de følelser det kan skabe, og kan måske nå ud til dem der har brug for styrke og mod til at række ud eller bede om hjælp.

I anledningen af den nye udgivelse synes vi, det var passende at høre mere om hvilke sange, gruppen selv hører for tiden. Vi har spurgt om tre sange, der kører på repeat hos bandet, og de tre bandmedlemmer har bidraget med ét nummer hver:

Gregers’ sang:

For tiden har jeg hørt Zar Paulo’s nye sang “Tiger” på repeat. Der er et eller andet fængende over den helt pøllede rockguitar, der bliver blandet med moderne synth-melodier!

Mads’ sang:

Lucky Lo’s album “Supercarry” kører på repeat hos mig for tiden. Jeg er særligt glad for titelnummeret “Supercarry”. En velspillende flok musikere, en vellydende produktion, flot sangskrivning, og så Lo’s behagelige stemme på toppen. Wauw.

Sørens sang:

Åbningsnummeret på Fontaines D.C.’s nye album har forført mig mange gange, siden det udkom i fredags. Jeg synes, det er en utrolig stærk albumåbner, og et smukt eksempel på, hvordan dét at tage sig god tid fortjener sig. Havde jeg en billet til årets Roskilde Festival, ville koncerten med Fontaines D.C. stå højt på min liste over koncerter, jeg ville opleve. 

Nåede du ikke at fange Patina på turnéen, så kan du fange dem på i løbet af sommeren, når de gæster Musik i Lejet, Jelling Festival eller Smukfest.

Tags:
,
Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com