fbpx

girlcrush står frem med en ærlig og vigtig fortælling

Foto: PR

Bandet girlcrush er nu ude med en ny forsmag på deres kommende album. Singlen “Dysphoria! At the Psych Ward” tager fat i et vigtigt budskab om mental sundhed ud fra guitaristens eget møde med sundhedssystemet.

Til tider kan bands opstå på pudsige måder, og sågar ende et sted man måske ikke lige havde regnet med. Dette er bandet girlcrush et pragt eksempel på. Gruppens tre medlemmer kendte nemlig ikke hinanden før bandet opstod. Det skete på baggrund af initiativ-tagen fra guitaristen Nat, som skrev ud på en facebookgruppe i søgen efter andre musik interesserede. Opslaget endte med bringe Nat, Andrea og Maria sammen, og er nu endt ud i ni singler, en EP og snart også et album. Et sammentraf som vi på redaktionen bestemt er glade for!

Det seneste singleudspil “Dysphoria! At the Psych Ward” er fra deres kommende album I Don’t Feel So Good, som er klar den 2. juni, og taler lige ind i bandets ånd. Overordnet set handler gruppens musik om at tydeligegøre de udfordringer som kønsminoriteter kan føle og blive udsat for, og her skaber bandet samtidig et ‘safespace’, der til tider kan være kærkomment – dertil kan de også nemt sammenlignes med 90’ernes ‘riot grrrl’-bevægelse. Lige netop denne single tager udgangspunkt i Nats egne erfaringer og oplevelser gennem mødet med sundhedssystemet som transkønnet. Et enme som flere formentlig kan nikke genkendende til, men som sjældent italesættes. Om sangen fortæller Nat:

For mig er sangen en måde at fortælle om min oplevelse af at blive fremmedgjort. Det er mig, der tager plads, samtidig med at jeg gør mig sårbar. I virkeligheden er det mig, der prøver at overkomme mistilliden til samfundet og andre mennesker, og måske komme ensomheden en lille smule til livs.

Denne vigtige fortælling er derudover også iscenesat i en musikvideo, hvor sangens budskab og Nats følelser tydeligt brander igennem og kommer til sin ret. Lyt til “Dysphoria! At the Psych Ward” her:

Spotify
Apple Music
Med musikvideo på YouTube

Tags:
Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com