fbpx

VIDEOPREMIERE: Styrtdyk sparker døren ind med debutsingle

Foto: Birk Jeberg Staanum (pressebillede)

Blødende guitar motiver, støvede synthesizere og et råt udtryk side om side med tanker om utilstrækkelighed, fremmedgørelse og fordømt kærlighed, er alle sammen ord, man kan bruge til at beskrive Styrtdyks dansksprogede rock. Til efteråret udkommer debut-EP’en ‘Fejl 40’, og i dag kan du se musikvideoen til første udgivelse “Mit Problem”.

Bag kunstnernavnet Styrtdyk finder man sangsskriver Valdemar Dyrløv Schrøder, der skriver personlige tekster om at forsøge at finde sit fodfæste i en skælvende verden, eller som han selv beskriver det; lære at snuble før det føles som at gå. Med sin rå og støvede lyd, afspejler det musikalske et udtryk, hvor der ikke lægges fingrer imellem i sine fortællinger om kærlighed, ængstelighed, utilstrækkelighed og generelt det at finde sig til rette i verden.

“Mit Problem” er Styrkdyks første single, og derfor også den første forsmag, vi får på den kommende EP, der lander i efteråret. Nummeret handler om at være fanget i en evig spiral af længsel og ligegyldighed, som kan følge med til at sidde fast i en ulidelig dating-rotation, hvor man aldrig kan overgive sig helt til et andet menneske. Teksten portrætterer det voksende hul, der skabes efter svunden kærlighed – hvor kynismen vokser sig større og kan fortære vores flygtige relationer. Denne fortælling får sit udtryk igennem det beskidte rocknummer – med forvrænget vokal, tung og insisterende distortion-guitar og skæve markeringer. Se premiere på musikvideoen lige her:

Tags:
,
Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com