fbpx

5 sange, der har fået Roskildeaktuelle Jada hertil i dag

Foto: Universal Music Denmark (PR)

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra Jadas bagkatalog, der har været med til at få hende hertil i dag.

I år får vi endelig lov at opleve den danske popsensation JadaRoskilde Festival, når hun indtager intet mindre end festivalens Orange Scene fredag aften. Forventningerne er skruet helt op til dét, som uden tvivl bliver et fremragende show spækket med koreografi, dansere og en hele vejen igennem gennemført optræden, som den danske popstjerne har vist sig altid at levere ved hendes liveshows. Vi er endda så heldige, at Jada netop har udgivet sit længeventede andet album Elements, der fik en flot anmeldelse med på vejen af vores imponerede anmelder. Vi kan altså være helt sikre på at få en masse ny musik i vores øregange fra den talentfulde sangerinde. I forbindelse med Jadas kommende koncertdebut på Orange Scene og hendes andet albumudspil peger vi i denne artikel på fem sange, der har været med til at få sangerinden hertil i dag.

“Keep Cool” (2018)

Den lækre, R&B-poppede “Keep Cool” er Jadas officelle debutsingle, og det er altså også her, at vi første gang får slået øjnene op for den voksende stjerne. På hendes første udgivelse står det allerede klart, at Jadas sangtalent ikke er noget, som må undervurderes. Med bløde vokalstrøg og dejlige harmonier kæler Jada for vores øregange, mens musikvideoens naturlige æstetik hylder kvindekroppen i dens mange former. Du kan se musikvideoen til “Keep Cool” her eller blot høre singlen på Spotify her.

“Lonely” (2019)

På “Lonely” fra 2019 begynder det for alvor at gå op for den danske befolkning, at en ny frembrusende stjerne har overtaget rollen som Danmarks måske største popikon. Nummeret giver Jadas lyd ny dybde med sit på én og samme tid kraftfulde og sårbare omkvæd, der samtidig står tilbage som et skelsættende nummer i Jadas karriere – det var nemlig med den gennemslagskraftige “Lonely”, at hun vendte stærkt tilbage efter en stressygemelding. Tag et genlyt med “Lonely” lige her.

“Nudes” (2020)

Pophittet “Nudes” udkom allerede tilbage i marts 2020, men indgår faktisk også på hendes nye anmelderroste album Elements. På “Nudes” præsenterer Jada et storladent lydunivers i internationalt format, som lige præcis er et klasseeksempel på det internationale udsyn, som hendes musik har. På bedste divamanér demonstrerer Jada sine overdådige vokalegenskaber, og når hun går live, synger hun sig helt udover scenekanten med sin kraftfulde klang. “Nudes” er et nummer, som vi endnu engang ser ekstraordinært meget frem til at opleve live, når Jada betræder Orange Scene. Opvarm til årets Roskildekoncert med nummeret på Spotify lige her.

“I’m Back” (2021)

I tråd med “Nudes” så er den storslåede “I’m Back”-single også et nummer, der blæser lytteren bagover med sin overdådige popproduktion. Det er endnu et nummer, som indgår på det nye album, men ikke desto mindre er det altså et glædeligt genlyt. Med “I’m Back” cementerer Jada for alvor sin tilbagekomst til den danske musikscene, som hun har intentioner om at tage med storm. Gang på gang beviser Jada sin ret til toppen af dansk popmusik, og “I’m Back” er ingen undtagelse. Det dramatiske lydunivers trækker tråde til helt store internationale popsangerinder som Beyoncé, der svøbes ind i Jadas nærværende tekstskrivning. Lyt med på “I’m Back” her.

“Dangerous” (2022)

Den akustiske og klaverdrevne “Dangerous” er Jadas sidste singleteaser forud for Elements. Her er det bløde og nærmest Bond-æstetiske lydflader, som pryder nummeret. Det betyder dog ikke, at der er skruet ned for storladenheden – tværtimod og det er også sjældent tilfældet i Jadas musik i det hele taget. “Dangerous” er et følsomt nummer, hvor det er umuligt ikke at være opmærksom på den knivskarpe sangskrivning. Tag et lyt til “Dangerous” på Spotify lige her, mens du glæder dig til en af årets fedeste koncerter på Roskilde Festival.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com