fbpx

BATHSHEBA – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zarhtmann
Venue: Countdown
Dato: Mandag den 27. juni

Det var en overvældet og rørt sangerinde, der på Roskildes tredje opvarmningsdag overbevisende blæste os bagover, trods den modgang hun fik fra scenens tekniske problemer. På årets Countdown-scene kunne man mandag eftermiddag støde på BATHSHEBA, der tydeligt viste sig at have ramt sin helt eget fanskare – også mere hun selv vidste hun havde. For der skete noget helt særligt blandt publikum, da de største hits blev sat an – mens vi, resten af tiden, ikke kunne gøre andet end at lade os rive med af den talentfulde og dybt charmerende pop-sangerindes koncertlevering.

4/5 stjerner

Det var svært ikke selv at blive en smule rørt under koncerten, da BATHSHEBA ikke kunne gennemføre sin vokalpræstationen af ren og skær glædeståre over at kigge ud over sit store, beundrende publikum. Der var simpelthen bare ikke nogen tvivl om, at netop oplevelsen af at spille på Roskilde stod frem for sangerinden, som en helt særlig milepæl i hendes karriere. En oplevelse, der var intet mindre end helt fortjent. For selvom, det til tider skinnede igennem, at den store scene stadig var forholdsvis ny at stå på for sangerinden, og hendes band, så gjorde de alt. hvad de kunne for at overbevise os om, at de hørte til der – i hvert fald, at de har potentialet til det at blive hængende på de store scener.

For koncerten var ikke perfekt – hvilket også er hårdt at forvente fra en artist, der som hun, stadig er ved at etablere sit navn på den danske musikscene. De små imperfektioner opstod undervejs i sammenspillet, hvor bandet af og til ramte ved siden af, og måtte rette sig lidt ind efter hinanden, mens BATHSHEBAs vokal også til tider kunne virke lidt usikker – heldigvis håndteret med smil og overskud hele vejen igennem. Koncertens store uperfekte øjeblikke skete som resultat af tekniske problemer. For desværre måtte sangerinden lide under store lydmæssige udfald, der desværre også faldt på vigtige tidspunker i koncerten – eksempelvis sidste frase af sættets rørende sjæler, der måtte færdiggøres uden lyd eller koncertens afslutter “What a good life”, der midt i euforien måtte startes forfra.

Ærgerlige besværligheder, men samtidig ikke det helt store problem for BATHSHEBA, der tog det hele i stiv arm – ikke mindst på grund af sit skuldreklappende publikum, der ikke bakkede hende op på grund af sympati, men på grund et ønske om at den fremragende optræden ikke måtte tynges.

Vi var underholdt hele vejen igennem, og BATHSHEBA kunne imellem sangene ikke fortælle os nok gange, hvor stort det var for hende at stå på den her scene. Energien i bandet – der bestod af trommeslager, guitar, to korsangere og keys/elektrisk violin – var gnistrende. Man kunne mærke, de havde det sjovt på scenen. Energien skinnede igennem hele vejen ned til publikum, der sang og dansede med på alt, hvad sangerinden introducerede dem til. Det var bare sjovt at være med til.

Højdepunkterne opstod, da BATHSHEBA fyrede op for de største hits; “Fighting for Your Love”, “Hit N’ Run” og ikke mindst den nyeste “Surrender”. Her skete der noget helt særligt publikumsenergien, og her måtte sangerinden overvældet konstatere, at de begejstrede koncertdeltagere kunne synge med på sangene – mens det største højdepunkt måske skete, da sangerinden pludselig stod med en trimmer i hånden og barberede håret på guitaristen, hvorefter hun smilende måtte henvende sig til ham med: “Vi to får til tider de dummeste idéer“.

Det var en udsøgt fornøjelse at se BATHSHEBA på årets Roskilde Festival, og selvom koncerten ikke var perfekt, så var den meget mere end god nok og der er ikke nogen tvivl om, at vi kommer til at se meget mere til hende her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com