fbpx

Bbybites – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Countdown
Dato: Mandag den 27. juni

Masser af drama og scenisk historiefortælling udspillede sig, da Bbybites mandag aften trådte på scenen for at underholde de mange musikglade festivalsgæster, og der blev ikke sparet på krudtet. Hverken blandt publikum eller musikere.

4,5/5 Stjerner

En af de mange artister som skulle spille under årets opvarmningsdage på Roskilde Festival 2022 var Bbybites. En artist, som jeg specielt havde set frem til at høre, da jeg gennem foråret og sommeren har nynnet med på flere af hendes sprøde radiohits. Dette var jeg tydeligvis ikke alene om, for da koncerten skulle til at begynde var plænen foran Countdown scenen allerede spækket til med glade festivalsgæster.

Hvis man havde forventet sig en helt almindelig koncert, så ville man i hvert fald være blevet overrasket. Bagerst på scenen var der en stor skærm, hvor der på en hvid baggrund stod skrevet ‘Bbybites’ med rød skrift, og ligesom til så mange andre koncerter startede bandet med at gå på scenen og begyndte at spille. Alle iført hvidt tøj med forskellige hvide accessories såsom cowboyhat og englevinger. Kort efter kom selve Bbybites på scene, og hvis man havde forventet det fortsætte under sædvanlige omstændigheder måtte man tro om. Bbybites gik roligt ind på scenen og op på en lille repos iført brudekjole og sorte solbriller, hvorefter hun startede med at synge alt imens hun bevægede sig, som var hun en porcelænsdukke. Denne rå men også lidt uskyldige optræden fortsatte cirka halvdelen af koncerten, hvorefter hun halvvejs inde i programmet smed en brudebuket ud til publikum og forsvandt fra scenen, efterfulgt af et længere instrumentalt mellemspil. Den instrumentale musik fyldte den bare scene med smukke tone, men udviklede sig og fik med tiden et grimmere og grimmere udtryk. Lige inden Bbybites trådte ind på scenen igen havde bagskærmen skiftet baggrundsfarve fra hvid til sort, og alt scene lyset var samtidig blevet rødt. Da Bbybites kom løbende ind på scenen igen, havde hun smidt brudekjolen og var nu iført en lille hvid, langærmet bodystocking med brune/røde plamager. En tydelig differentieringen fra det tidligere outfit, og i forbindelse hermed dansede hun nu også mere vildt og frit.

Det store skift var ikke kun at se i sceneshowet, men også i selve musikken og udformningen af koncertens setliste. Under første halvdel af showet havde sangene generelt set en mere fin karakter, hvorimod anden del var fyldt med en langt mere vild og rå udstråling. Alle disse elementer gav en stærk følelse af et meget gennemtænkt og nærmest scenisk optræden, hvor intet var efterladt til tilfældighederne, og hvor man som tilskuer blev fuldstændig opslugt af den dramaturgiske udvikling, der udspillede sig på scenen. Dette afspejlede sig også hos publikum, der lyttede nøje efter alt hvad Bbybites fortalte. Her fik hun blandt andet hele mængden til at lære en dans og synge med på en lille melodi, hvor alle fulgte med unden tøven. Dertil skulle der heller ikke meget til at få alle til at sætte sig på hug for dernæst at hoppe op i luften, da omkvædet blev spillet for fuld styrke.

Hele koncerten sluttede af med et brag, hvor alle skrålede med på en af hendes største hits “bby”, og der blev ikke sparet på hverken stemmebånd eller dansemoves. Showet bød på alt fra medrivende historiefortælling til dejlige syngbare melodier, som man med glæder vil have på hjernen det næste lange stykke tid.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com