fbpx

DAYYANI – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressefoto)
Venue: Countdown
Dato: Søndag den 26. juni

Der var inviteret til kæmpe dansefest, da DAYYANI trådte ind på Countdown på Roskilde Festival. Solen bagede og scenen var fyldt med sassy selvsikker energi.

4,5/5 Stjerner

Da man trådte hen til Countdown scenen ebbe den af, at Roskilde Festival nu var for alvor startet. Jorden var fyldt med tomme glas, øl og skrald, som blev betrådt af de spændte, glade fremmødte. Solen var ved at gå ned i horisonten, da DAYYANI skulle gå på klokken halv otte. En instrumental lille interlude kom ud af højtalerne, bandet trådte ind på scenen og publikummet udtrykte deres glæde.

DAYYANI indtog scenen med euforisk glæde, som kun kunne smitte af på publikummet. Hun startede ballet med et af sine dansevenlige numre og fest havde indfundet sig. Den stoppede først, da hun gik af scenen. Igennem koncerten var der flere indslag, som gjorder, at man ikke kedede sig på noget tidspunkt. Der var to baggrundssangere, som også fungerede som danser. De bevægede sig strategisk i forhold til musikken og DAYYANIs trin. Da hun sang, at hun var fortryllende, liggede hun hovedet i sine hænder og en diamant lignende lyd klingede. Dette gav publikummet energi til at danse videre. Det var meget tydeligt, at hun var overlykkelig over at stå på Countdown scenen, og det
udtrykkede hun med hele sin krop flere gange under performance. Hun hoppede højt, smilede over hele femøren eller grinede af glæde. Denne ydmyghed gav hendes sassy optræden endnu mere værdi.

Når DAYYANI gik i gang med at synge eller danse, kom der en betagende aura over hende, der fortryllede hele publikummet. Hun dansede med energi og holdte sig selv med selvtillid, der gjorder, at hun let udfyldte den store scenen. Dette smittede af på de fremmødte, som dansede med fra start til slut – selv på ikke-udgivet numre. Da hun spillede et af sine nyere numre ”up and down” trådte der seks slagtrommeslagere ind på scenen. De havde været med til at indspille nummeret, og det gav et godt indspark til koncerten. Det vækkede den sidste del af publikummet, som måske ikke var begyndt at bevæge hofterne endnu. Hvis man ikke var blevet gennemvarm af den bagende sol, blev man det hvert fald nu. DAYYANI gav et underholdende show, som satte gang i publikummet. De trætte ben blev danset og hofterne svinget.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk