fbpx

eee gee – Roskilde Festival 2022

Foto: PR
Venue: Countdown
Dato: Mandag den 27. juni

eee gee havde alle odds imod sig, da hun trodsede den massive mængde af regn, og stillede sig op på Countdown mandag aften. Koncerten blev unægteligt negativt påvirket af den kolde vejrsituation, og eee gee måtte levere sit show foran en langt mindre crowd end hun ellers kunne have forventet. Det var dog stadig godt at se den fremadstormende sangerinde, som underholdt sit trofaste publikum med fængende pop-musik. En simpel koncert, hvor der ikke skete særlig meget på scenen eller blev sagt det helt store, men som kunne have været helt perfekt til en solrig sommeraften.

3/5 stjerner

Det er med et stort ‘desværre’ i stemmen, at eee gees koncert på Countdown trækkes ned i karakter. For hun er netop en artist, som for længst har vundet min dybeste respekt. Mens hun stadig er utrolig ny på den danske musikscene, er sangerinden lige pludselig landet herhjemme, og har været en fast del af mine playlister, og den generelle musik, jeg har beundret herhjemme i lang tid. Der er nemlig én eller anden form for originalitet i hendes sangskrivning, der er svær at sætte en præcis finger på, men som bare fungerer helt særligt. Jeg havde derfor glædet mig utrolig meget til at skulle opleve hende på årets Roskilde Festival, og da den tunge regn og det småt-buldrende tordenvejr begyndte lidt under en time før koncertstarten – og i øvrigt sluttede umiddelbart lige efter koncerten igen… – så tænkte jeg bare: ‘Åh Nej’.

eee gee var forholdsvis introvert på scenen, og tydeligvis ikke taget derop for at sige en helt masse ting – hvilket jeg også har kunne læse mig frem til, har været tilfældet til andre koncerter. En præmis, man åbenbart må købe lidt ind til, når man tager til koncert med eee gee – i hvert fald i hendes spæde start i live-karrieren. Hun havde medbragt en klassisk bandopsætning på scenen, som bestod af trommeslager, keys, en bassist og to guitarister. Det var skønt at opleve en pop-koncert på Roskilde, der bar præg af en mere rå band-lyd og en mindre backing-tracket lyd. Bandets sammespil var balanceret og vellydende, mens sangerindens vokalpræstation var fremragende. Skulle man derfor tvivle på, om eee gee’s musikalitet skinner igennem, når hun står på en live-scene, så vil jeg hermed give min allerstørste bekræftigelse på, at det gør den. Bag bandet, med sangerinden i front, kunne man nyde en farverig og kunstnerisk lyssætning, der på en eller anden måde passede helt perfekt til den stemning, der lægges for dagen i musikken.

Det var numre som “Bad Person”, “You Don’t Have To Tell Me It’s Over” og “Favourite Lover, der stod særligt frem for mig. “Bad Person” var energisk, groovy og fik hele publikummet til at bevæge sig. “You Don’t Havde To tell Me It’s Over” var storslået, dragende og ramte rent ind hos mig, og så fik vi selvfølgelig hittet “Favourite Lover”, som hendes fans bare elskede – og det kunne mærkes hele vejen oppe fra scenen og ned til publikum.

Jeg kunne dog godt have ønsket mig, at den stærke sangerinde lige kom lidt mere ud over scenekanten. Det, der manglede til koncerten var nemlig, at eee gee ville tages os alle lidt mere i hånden; ville ta.e mere til sit publikum – i det her tilfælde måske også påtale vejrsituationen en smule mere. Måske med en ironisk distance. Det er vigtigt for mig at understrege, at nedslaget i min samlede vurdering handler langt mindre om de dårlige vejrforhold end det handler om hendes mangel på at komme ud over scenekanten.

Koncerten sluttede, og eee gee blev hyldet ned af scenen af sit begejstrede publikum, der trods alt havde vokset sig større i løbet af koncerten. Jeg stod tilbage med en følelse af, at det havde været en rigtig stærk oplevelse at få lov at se hende live, og næste gang fortjener hun langt bedre omstændigheder. Jeg glæder mig i hvert fald til næste gang, jeg har muligheden for at fange en koncert med den stødt voksende sangerinde. Jeg er bare langt fra færdig med hende her.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com