fbpx

Leon Bridges – SYD FOR SOLEN 2022

Foto: Laura Ionna V
Scene: Under Kronen
Dato: Søndag den 12. juni 2022

Soul navnet fra Texas Leon Bridges sang sig igennem med charme, selvtillid og lækkert hår.

3/5 Stjerner

Leon Bridges er et af vores tids helt store navne indenfor moderne soul og R&B. Han har formået med sin ellers unge alder, at skabe sig et navn i genren, og en lyd, som tager en tilbage til 70’erne.

SYD FOR SOLEN havde altså gjort sig et ret interessant catch med dette navn, som jeg så frem til at opleve live. Med den store scene klar, blev introtracket sat på, og ind kom bandet løbende ind, mens vi blandt publikum groovede med til musikken. Ind kom Bridges stilet og overskuds slentrende ind, iført lang sort læderjakke, store orange solbriller, og en frisure der satte prikken over i’et. Med et stilet og tilbagelænet overskud på scenen, leverede han varme og soulede toner på festivalen, der ellers var ved at blive en smule kølig efter det skiftende vejr – det var et perfekt tidspunkt i programmet, at sætte Leon Bridges til at spille på.

Alt lød på sin vis godt, men især Bridges vokal var en smule lav, ja det blev til tider nærmest mumlende, hvor man som publikum skulle anstrenge sig for at høre teksten, og ikke blive distraheret af hans enormt velspillende band, der godt kunne overdøve ham en gang imellem. Jeg blev nysgerrig på ham som optrædende artist, for hans udstråling var ikke til at sætte en finger på, men hans stemme blev en smule anonym.

Han var super charmerende og kæk på scenen med små kommentarer til sit publikum samt lækre dansemoves, der var svære ikke at stå for, men han bevarede samtidig den her anonymitet bag de store Elton John associerende briller. Dog kunne hans nærværende væsen ikke overrumples af brillernes barrikade.

“Can I take some time to celebrate the brown skin girls”, kom det fra forsangeren, der naturligvis gik over i det skønne nummer “Brown Skin Girl”. Og med kommentarer som “Make some noice if you are in love tonight”, spredte kærlighed rundt på festival pladsen, og der blev danset, kysset og holdt om hinanden, hvilket skabte en unik stemning i Søndermarkens smukke naturomgivelser.

Helhedsoplevelse blev en smule lad, da bandet tit var stjernerne i showet og ikke Leon Bridges, og trods den skønne udstråling og stage presence blev det til tider en smule kedeligt at overvære. Hurtigt fik han dog min opmærksomhed, da han spillede det mere funky nummer “B-Side”, som er i skrevet samarbejde med musiktrioen Khruangbin ( hvor de sammen lavede de to EP’er Texas Sun og Texas Moon), hvilket er et ret fedt projekt de fra 2020.

Koncerten nåede aldrig helt den store forløsning eller klimaks, det forblev meget i det samme tempo og jeg manglede noget veksling i hans sæt. Selvfølgelig bragte det stor begejstring blandt publikum, da de store hits som “Texas Sun” og “Coming Home” blev spillet, og hvor han på en eller anden måde også kom lidt mere frem på vokalen, men det var i korte stunder, at dette skete. Leon Bridges sluttede sin koncert af på smukkeste vis, med nummeret “River”, som jeg holder meget af, og det var på sin vis fint at slutte af der, da den helt klart var et af de bedre udførelser fra hans side af.

Leon Bridges var ikke en magtdemonstration af en optræden, men han leverede en lækker og stilet performance, der var nyedelig og skøn at overvære i aftensolen.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com