Mimi Bay giver slip på ny musik

Foto: Fredrika Eriksson (Pressebillede)

Den blide stemme fra mimi bay, bliver sat ind i et intimt lydbillede på hendes seneste single, der giver en forsmag på et efterår fyldt med ny musik fra den svenske multiinstrumentalist.

Efter et 2021 hvor fokus blev rettet imod mimi bay, er den svenske multiinstrumentalist nu tilbage med ny musik som vil blive udgivet i løbet af den kommende tid. Første eksempel er den intime og souldrevne countryballade “helium cowgirl” som bygges op af et klavermotiv og sangerindens blide stemme, men krydres til med en slideguitar og effekttunge strygere, der giver et atmosfærisk twist i lydbilledet. Sangen handler om en utæmmet person, der slipper ud af ens greb som en heliumballon uden snor, hvilket mimi bay også selv beskriver:

– “helium cowgirl” handler om virkelig at forsøge, men mislykkes med, at holde fast på nogen og indse at der ikke findes noget du kan gøre eller sige for at få personen til at ændre sig, ligesom tyngdekraftens effekt på helium.

Sangen udkom i fredags sammen med en musikvideo der sætter endnu mere fokus på den intime og skrøbelige stemning i nummeret, hvor mimi bay er blevet placeret på en lille scene sammen med sin pianist og synger foran et skjult publikum. Igen er temaet simpelt, og man behøver heller ikke mere, for at forstå skrøbeligheden der ligger i nummeret, og mimi bay holder også på en måde en øjenkontakt med seeren, så man bliver trukket med ind i videoen. Lige her kan du finde videoen, og opleve det på egen krop!

Tags:
Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com