fbpx

Portræt: Roskildeaktuelle Mina Okabe fortalt igennem fem sange

Foto: Oliver Klitgaard Larsen (Pressebillede)

Årets længeventede Roskilde Festival er lige rundt om hjørnet, og programmet er tætpakket med spændende artister – fra de helt store superstjerner til de fedeste vækstlagsartister. Derfor stiller vi i denne artikel skarpt på Roskildeaktuelle Mina Okabe, så du kan lære hende bedre at kende, før hun debuterer på Roskildes Countdown-scene.

Den 21-årige dansk-japanske sangerinde Mina Okabe er født og opvokset i London og har sidenhen rejst verden rundt med sin familie, før hun slog sig ned i sit danske hjemland. Hendes mange rejser kan være én af de mange forklaringer på hendes alsidige og omfavnende lydbillede, som vi efterhånden kender det. Som et spirende talent på den danske vækstlagsscene bringer Mina Okabe nyt liv til den populære lo-fi bedroom-poppede genre. Hun debuterede i 2020 med singlen “I’m Done” og har på rekordtid formået at gøre sig til et bemærket navn. Mina Okabe løftede sidste sommer sløret for debutalbummet Better Days, som vores anmelder gav 4.5 flotte stjerner. Senest har hun fulgt op på succesen med den nye sommersingle “Take It Further”. Mens vi glæder os til Mina Okabes debutkoncert på Roskilde Festival, så kan du med fordel gøre dig klogere på den talentfulde artist her, hvor vi tager dig igennem fem sange fra hendes musikalske bagkatalog.

“I’m Done” (2020)

Det første nummer, som vi vil fremhæve, er meget belejligt også Mina Okabes debutsingle “I’m Done”. Singlen blev taget ekstremt godt imod og gav hende en forrygende begyndelse på hendes musikalske rejse. “I’m Done” sætter nemlig barren højt for Mina Okabes ærlige sangskrivning og med hendes ubesværede, blide sangstemme sætter hun stemningen for sit drømmende popunivers. Karrieren tog hurtigt fart og allerede et år efter udgivelsen debuterede Mina Okabe med albummet Better Days, hvor hendes succesfulde førstesingle også indgår. Lyt til nummeret på Spotify her.

“Walk Away” (2021)

Publikumsfavoritten “Walk Away” var et af de numre, der fik vores anmelder op ad stolen, da Mina Okabe tog sit drømmende indieunivers til SPOT Festival i efteråret. Hendes intime optræden resulterede da også i en flot anmeldelse fra vores side, og det gør os da bestemt ikke mindre begejstrede over hendes kommende koncert på årets Roskilde Festival. Nummeret manifesterer sig i fængende melodier og står også tilbage som en af vores absolutte favoritter fra debutalbummet Better Days. Du kan høre “Walk Away” på Spotify her.

“Every Second” (2021)

Med sit fremragende nummer “Every Second” fra sidste år eksploderede Mina Okabe på Instagram og gjorde sig en gang for alle til et velkendt navn, der altså er værd at holde øje med, hvis man vil holde sig opdateret på, hvad der hitter. “Every Second” gik viralt på sociale medier og har den dag i dag over 13 millioner streams på Spotify – hvilket altså på ingen måde er en dårlig start for et spirende talent. Mina Okabes musikkarriere er blevet godt og grundigt sparket i gang med hvad, vi mildest talt kan karakterisere som en drømmestart for enhver nyudklækket artist. Varm op til Mina Okabes Roskildekoncert med hitnummeret lige her.

“Miss Those Days” (2021)

Det melodiske åbningsnummer “Miss Those Days” fra Better Days-albummet har en sommerlig vibe over sig, og er endnu et nummer, der viser Mina Okabes lækre soveværelsespoppede toner frem. Nummeret har et nostalgisk udtryk over sig, når det føres frem af elektriske guitartoner og et legende beat, som er svær ikke at nynne med på. Vi glæder os i hvert fald til at danse med til nummeret, som du kan høre her.

“Take It Further” (2022)

På bagkanten er hendes anmelderoste albumdebut og instagram-sensationen, som “Every Second” viste sig at blive, har Mina Okabe netop udgivet det bittersøde sommerhit “Take It Further”. Blå sommervibes og fortvivlede følelser er tematikken for det nye nummer, hvor en rytmisk akustisk guitar smelter sammen med Mina Okabes karakteristiske sangstemme. Det er et spændende og mere sorgmodigt udtryk, som sangerinden smider på gaden op til sin Roskilde koncertdebut, men uanset er en ting sikkert: Mina Okabe står tilbage som et af Danmarks absolut største pophåb, og vi glæder os til, hvad der er i vente for den dygtige sangerinde. Lyt til “Take It Further” på Spotify her.

Du kan opleve Mina Okabe på årets Roskilde Festival, når hun indtager Countdown-scenen søndag den 26. juni klokken 15.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com