fbpx

Jada – Roskilde Festival 2022

Foto: Universal Music Denmark (PR)
Venue: Orange Scene
Dato: Fredag den 1. juli 2022

Jadas optræden på Orange Scene viste hvorfor netop hun er det bedste bud, vi længe har haft på en international verdensstjerne. Sangerindens enorme publikum stod med tårevædede øjne og åben mund, og observerede superstjernen med hendes enorme sceneshow, hvor der var kælet for hver eneste detalje. Vi gik derfra, rørte og dybt imponerede over så meget talent på én gang.

5/5 stjerner

Vores danske popdronning Jada missede som bekendt sin chance for at åbne den ikoniske scene, da festivalen i 2020 blev aflyst. Man kan kun gisne om, hvor hjerteknusende det har været for den, på det tidspunkt stadigt voksende sangerinde. Dog skulle aflysning måske alligevel vise sig at komme pop-kanonen til gode, der i nat endelig fik lov til at stå på den ikoniske scene. Jada har siden 2020 kun fået flere tilhængere og for alvor slået sit navn fast, som én af de største artister, vi har herhjemme – og derfor skulle tidspunktet naturligvis flyttes fra at være en tidlig opvarmningskoncert til hele festivalen til natten til lørdag – på et af festivalens mest opstemte tidspunkter.

Der var ikke mange fingrer at sætte på den optræden, Jada leverede natten til lørdag. Det hele var storslået og veludført, og man kunne kun stå og undre sig over, hvad den store niveau-forskel mellem hende og de allerstørste verdensstjerner – som for eksempel Beyoncé eller Ariana Grande – egentlig skulle være. Man kunne mærke på Jada, at netop den her koncert var hendes måske mest afgørende mulighed for at bevise sit værd som artist. Alt skulle derfor være storslået – om det så skulle bestå i de enormt mange dansere hun havde med på scenen, det kolossale liveband, de mange rekvisitter eller de mange fornemme og konstant overraskende gæsteoptrædener med Coco O., Noah Carter, Debbie Sings og ja, endda .

Jada var i fokus hele tiden, og hun sørgerede for at hendes altoverskyggende sangsstemme trods alt skulle være det, der dominerede hele live-showet. Det er gang på gang den, det hele falder tilbage, og i øvrigt den største gave hun har son pop-sanger. Når sangerinden smed om sig med storslåede fraseringer, så stod vi alle måbende og overvældet tilbage.

Samtidig lykkedes det også Jada at gøre koncerten nærværende, selvom det hele var stort og overvældende. Når kameraerne enkelte gange panorerede ned over de forreste rækker af publikum, så var det tårevædde øjne, der dukkede op på den store storskærm. Folk var rørte. Fordi de var stolte over at se, hvordan deres store popidol endelig kunne få lov til at eje Danmarks mest berygtede scene, men også fordi Jada havde en evne til få folk til at føle sig set og holdt af. I sidste ende, så skulle det være det, der kunne opsumere oplevelsen. At hele pladsen var fyldt op af nærvær, kærlighed og fællesskab – og at vi alle følte os set. Jada sørgede for, at netop den her oplevelse skulle blive helt særlig og speciel for os alle. Mon ikke, den kommer til at stå frem som et særligt højdepunkt for rigtig mange mennesker på årets Roskilde Festival.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com