fbpx

Megan Thee Stallion – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Orange
Dato: Torsdag den 30. juni

Masser af sexet attitude og fokus på ligestilling blev nøgleordene, da Megan Thee Stallion indtog Orange scene på Roskilde Festivalen torsdag aften.

4/5 Stjerner

En artist som i den grad har fået meget opmærksomhed, er den amerikanske rapper Megan Thee Stallion, hvor hun på sociale medier som TikTok og Instagram florerer med sange som “Savage” og “Body”. Sange hvor intet forties og med et stort fokus på kvindekroppen. Hendes store popularitet gjordet det selvfølgelig oplagt, at hun skulle gæste Roskilde Festivals Orange scene dette år, og det var lige hvad hun gjorde torsdag aften.

Allerede fra første sekund var det klart, at alle elementer i showet passede under én samlet overskrift ‘Body Empowerment’. Noget Megan Thee Stallion viste på flere forskellige måder. Det mest tydelige lå naturligvis i hele sceneshowet, hvis sexpositivistiske fremtræden tydelig understøttede alle hendes sange. Scenen var fuld af dansere, mænd som kvinder, der alle bar deres læder outfits med stil. Det samme gjaldte Megan Thee Stallion selv, som var i ført en bodystocking. Til sammen udstrålede de masser af selvsikkerhed, sassiness og sexet attitude. Hertil bestod stort set hele koncerten af en masse dansen og numserysten, hvor man som tilskuer aldrig var i tvivl om, at hovedartisten såvel som danserne selv bestemte, hvordan de havde lyst til at opføre sig og se ude. Hele forestillingen smittede hurtigt af på alle i publikum, og de fleste var klar på en masse dans med numsen i fokus.

Foruden den mere åbentlyse del af koncerten, valgte Megan Thee Stallion også at bruge forrummet til at lægge fokus på den meget aktuelle samfundsdebat omkring ligestilling og kvinders ret til bestemmelse over egen krop. Et tydeligt politisk opråb mod hele abortsagen i hendes hjemland, USA. Alle var enige i hendes udsagn, og da Megan Thee Stallion bad alle række mellemfingeren op i vejret og råbe My Body, My Choise, stemte alle i uden tøven, hvorefter der lød et kæmpe ekko fra de fremmødte, som alle gentog sætningen igen og igen.

Koncerten var dermed et kæmpe show med stort fokus på ligestilling, selvkærlighed og sassy attitude. Dog blev hele koncerten en smule ensformigt i længden, men det var ikke noget, som gik ud over den kæmpe fest, som musikken havde skabt.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com