fbpx

Sigrid – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Arena
Dato: Torsdag den 30. juni

Masser af smil strålede fra norske Sigrid, da hun torsdag eftermiddag gæstede Arena scenen på Roskilde Festival. Det var bare ærgerligt, at det ikke var nok til at trække festen ordentligt igang før den næsten var slut.

2,5/5 Stjerner

Ved sen eftermiddagstid var det endelig norsk Sigrids tur til at sprede godt humør på årets Roskilde Festival. En koncert som var blevet snakket godt op, og som flere havde givet udtryk for, at de glædede sig til at opleve. I god tid ankom jeg til Arena scenen, da jeg på baggrund af førnævnte havde en klar forventning om, at der hurtigt ville blive proppet med mennesker, men som tiden gik, måtte jeg hurtigt erkende, at det ikke ville komme så mange, som jeg først havde regnet med. Selve teltet var godt fyldt op, men på den omkringliggende plads var der forholdsvist bart, hvilket betød at jeg og en folk andre, kunne nyde koncerten med fuldt udsyn imens vi sad på græsset og hyggede.

Koncerten bød på alt hvad man kunne forvente, og man kom igennem en god blanding af stille og uptempo sange. Her fik vi både lov til at opleve Sigrid med fuld band og en masse energi og modsat helt solo, hvor hun sang to mere inderlige sange under eget keyboard-spil. Dog druknede hendes stemme desværre af flere omgange til fordel for bandet.
Sigrid havde en rigtig god udstråling under hele showet, hvor hun beviste at vi alle var i øjenhøjde. Af flere omgange snakkede hun til og med publikum, og der blev da også grint et par gange. Specielt da hun lavede en afstemning om, hvorvidt hun skulle snakke på norsk eller engelsk, og det blev et enstemmig ‘norsk’ fra publikumsside. Et svar det tydligt som bag på hende, og som frembragte grin og godt humør.

På trods af masser af nærvær, havde hun stor besvær ved at få aktiveret publikum, og hendes forsøg på at få folk til at klappe med og svaje med hænderne i luften faldt hurtigt til jorden. Først i sidste del af koncerten havde hun fået varmet tilskuerende tilpas nok op. Det var også i denne del af koncerten man skulle finde hendes mest populær numre, hvor numre som “Sukker Punche”, “Don’t Kill My Vibe” og “Strangers” tydeligt var det der satte gang i festen. En fest der, trods udfordringer med at få skovlen under publikum, alligevel endte med vild dansen og masser af hujen, da afslutningsnummeret “Mirror” blæste ud af højtalerne.

Overordnet set bød koncerten på alt hvad med kunne forvente. En god blanding af sange, en smilende og tilstedeværende artist og en afslutning med fuld knald.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com