fbpx

5 sange, der har fået koncertaktuelle SAINt JHN hertil i dag

Foto: PR

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra SAINt JHNs bagkatalog, der har været med til at få ham hertil i dag.

I 2019 kunne man ikke gå mange steder hen uden at støde ind i et bestemt remix af SAINt JHN, men i andre kredse har han siden 2018 været kendt som en mere sofistikeret og nyskabende rapper end de fleste. Med en opvækst der vekslede imellem sin mors hjem i Brooklyn, New York, og sin fars hjem i Caribien har indflydelserne været mange, lige fra Jay-Z til caribisk raggae og soca-musik, og det bliver meget tydeligt i SAINt JHNs musik. På det ene nummer summer den af amerikanske hiphoptraditioner og i det andet øjeblik slår han over i mere caribiske rytmer, hvilket hele tiden holder hans musik frisk at lytte til og giver ham et hav af forskellige måder at levere sine melankolske melodier.

I løbet af sommeren vil det også være muligt at fange SAINt JHN på dansk jord, når Store VEGA den 22. august slår dørene op til en alsidig og karismatisk hiphop-oplevelse. Vi har derfor gennemgået hans bagkatalog for at skabe et overblik over hans vej frem til den succes han har oplevet de seneste år, hvor især de fem følgende nedslag i karrieren har sat sine præg.

“Roses” (2018)

Efter nogle år med en sparsom mængde singleudgivelser fra SAINt JHN, udgav han i 2018 sit første sammenhængende værk, opsamlingsprojektet Collection One, som blev taget godt imod i hiphopkredse, men havde svært ved at bryde igennem og blive mainstream. Dog stak et enkelt nummer ud, i hvert fald for den kasakhiske producer Imanbek, der remixede sangen “Roses”, og gav den et energisk boost fra tilbagelænet og beruset trap, til et mere klubvenligt og bastungt nummer. Denne genfortolkning af nummeret gav det ikke bare nyt liv, men skubbede det frem som et af 2019’s største hits, hvilket var året hvor remixet udkom, og på denne måde blev “Roses” også for alvor SAINt JHNs store gennembrud!
Lyt til “Roses” lige her:
Spotify
Apple Music

“BROWN SKIN GIRL” (2019)

Som det også vil fremstå af de næste par udpluk, er SAINt JHN ikke bleg for at indgå samarbejder med andre kunstnere, store som små. Et af de allerstørste samarbejder i rapperen/sangerens karriere må uden tvivl være da han landede en plads på Beyoncés “Løvernes Konge”-inspirerede album The Lion King: The Gift, som kom til sideløbende med sangerindens medvirken i genskabelsen af den ikoniske Disney-klassiker. På sangen optræder SAINt JHNs stemme side om side med Blue Ivy Carter, Beyoncé og Jay-Z’s ældste barn, og introducerer lytteren til det ørehængende omkvæd. Hele albummet er skabt ud af inspiration fra The Lion King-filmen, og Beyoncé her derfor også samarbejdet primært med artister, musikere og producere med afrikanske rødder, og krydser genrer som Afro-beat, hiphop og pop, i hvad der er blevet beskrevet som en “transatlantisk” lyd, som hylder afrikanske og afroamerikanske musiktraditioner.
Lyt til “BROWN SKIN GIRL” lige her:
Spotify
Apple Music

“Borders (feat. Lenny Kravitz)” (2019)

Kort efter sin cameo på The Lion King: The Gift var SAINt JHN også klar med sit eget debutalbum Ghetto Lenny’s Love Songs, der understregede hans plads som en af de mere sofistikerede navne på den internationale hiphopscene, Især i hiphopkredse er dette album blevet hyldet, takket være rapperens nyskabende stemmeføring, der er en essentiel del af hans karisma. Han skifter mellem melodiske rapstykker, til atmosfærisk brug af sin falset med lethed og væver sig på den måde igennem de alsidige beats på albummet. Det bedste eksempel på dette er nummeret “Borders”, hvor han igen har hentet et højprofileret navn ind til at hjælpe. Retrorockeren Lenny Kravitz melder nemlig til tjeneste på nummeret, og indgår i det tilbagelænede nummer med blid vokal, og selvfølgelig også en lækker guitarsolo.
Lyt til “Borders” lige her:
Spotify
Apple Music

“Ransom (feat. 6LACK & Kehlani)” (2020)

Midt i corona-krisen valgte SAINt JHN, som mange andre kunstnere, i slutningen af 2020 at udgive et album, selvom dette i starten af pandemien blev spået til at være en dårlig ide. Titlen på albummet While the World Was Burning lader også til at være en tidskapsel på denne tid, hvor hverdagen for mange blev vendt op og ned, og alting virkede uroligt. Albummet er proppet med features fra nogle af vor tids mest kendte navne, blandt andre Kanye West og Future, som SAINt JHN ofte refereres til, har givet bidrag til albummet, og på “Ransom” optræder også Kehlani og 6LACK. Nummeret bærer i forvejen på en rolig og melanolsk stemning, som kun forstærkes af sammenspillet imellem de tre kunstnere, der alle tre bidrager med hver deres karakteristiske vokalpræstationer, og de passer alle tre perfekt sammen.
Lyt til “Ransom” lige her:
Spotify
Apple Music

“The Best Part Of Life” (2021)

Nu er SAINt JHN igen begyndt at rykke på sig, rent udgivelsesmæssigt, og siden While The World Was Burning har vi modtaget en ny række singler fra kunstneren, blandt andet en optræden på soundtracket til LeBron’s Space Jam film fra sidste år. “The Best Part of Life” er en af disse singler, som viser en side af rapperen frem, hvor omkvædet er mere energipræget end meget af hans tidligere musik og valget af beat ligeså har en mere traditionelt upbeat trap-lyd. Alt tyder på at SAINt JHN er på vej ind i endnu en albumcyklus, og sangen har tilmed også fået et remix med på vejen af ingen ringeren end Imanbek, produceren bagved det før nævnte remix af “Roses,” denne gang med tilladelse fra SAINt JHN.
Lyt til “The Best Part of Life” lige her:
Spotify
Apple Music

Mon ikke du kan få lov at høre mere nyt materiale fra SAINt JHN når han kommer forbi Store VEGA den 22. august? Om ikke andet kan du i hvert fald glæde dig til en aften præget af unik hiphop med atmosfærisk klang! Find dine billetter til showet lige her:

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com