fbpx

Fallulah skaber en mere bæredygtig fremtid

Foto: Julie Montauk (Pressebillede)

Fallulah har åbnet en ny kreativ dør og udgiver et kæmpe efterårs nummer, “Autumn Leaves”. Samtidig med åbningen af den nye dør, lukker hun døren til streamingtjenesterne.

“Autumn Leaves” er kommet til Fallulah, fra en uforklarlig inspirationskilde, der pludselig rammer et sted fra og skriver sig selv på et øjeblik. Sangen er en historie om kærlighed, der falmer som efterårets blade. Nummeret løfter sig i Fallulahs komposition og arrangement af sfæriske keys, ulmende synthesizere-bas og korstemmer i et nyt, men stadig genkendeligt Fallulah pop-univers.

Sammen med det nye nummer, har Fallulah taget et nyt standpunkt og besluttet at lukke døren til streamingtjenesterne, selvom hun selv ligger lunt i svinget med millioner af streams. Men systemet skaber ingen bæredygtig økonomi og det har hun nu besluttet at tage konsekvensen af. Selv siger hun:

-”Jeg tager et standpunkt nu, som skal minde mig selv og andre om, at musik har værdi. Der kommer stort set ingen penge tilbage til kunstnerne fra streamingtjenesterne. Samtidig er systemet med til at skabe den præstations- og sammenligningskultur, vi hele tiden forholder os til. Det er hårdt for skabersjælen at arbejde i et system, som grundlæggende lærer os, at musik ikke er noget, vi skal betale kunstnerne og sangskriverne for. Så nu gør jeg noget andet, og det føles godt. Jeg håber, det kan inspirere flere musikere til at tænke på alternativer og få flere lyttere til at vælge at bruge deres penge direkte hos de skabende kræfter.”– 

Du kan derfor ikke finde det nye nummer på de gængse streamningtjenester, men derimod på siden Patreon, hvor Fallulah har lanceret et site, der giver adgang til eksklusivt indhold til en månedlig abonnementspris. Derudover er nummeret at finde på YouTube med tilhørende video eller kan købes hos Apple music.

Se videoen på Youtube her

Tags:
Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com