Blaue Blume hylder den enkle tilværelse

Foto: Sophus Wolf (Pressebillede)

Efter tre år er Blaue Blume endelig tilbage med ny musik. De sidste år har de tre medlemmer haft travlt med hver deres aktiviteter, men nu er de igen samlet under de samme musikalske faner på den nye single “Country”.

Hvor Blaue Blume i starten af deres karriere ville udtrykke alle følelser og efterstræbte perfektionisme i musikken, er det på “Country” et orkester der hviler i en ro og afklaring, som er opstået efter en tur på landet. På nummeret er der en klar korrespondance mellem det musikalske lydbillede og tekstens fremstilling om en tilværelse hvor man er helt nede i gear.

Samtidig er nummeret selvfølgelig stadig Blade Blume som man kender og elsker dem. Med Jonas Smiths formidable vokal og eksekveringen af musik og arrangement fornemmer man tydeligt at det er en gruppe der forstår og kender hinanden fuldstændig.

Jonas Smith siger selv om det nye nummer:

– På de tidligere udgivelser var det interessant at fabulere i musikken og virkelig bevise noget. Nu er vi ligeså interesserede i ”bare” at kommunikere en god sang og det tør jeg som sanger godt læne mig opad. Alle kan vel identificere sig med tanken om at få lyst til at trække stikket, for eksempel efter en bytur. Man skal bare væk og det er svært at finde mulden i en lejlighed på tredje sal. På den måde leger vores nye sang jo med den romantiske idé om en tilværelse på landet, men under overfladen handler ‘Country’ om at du først og fremmest skal finde det område inde i dig selv. At ”landet” er der, hvor du befinder dig som menneske lige nu. Og at du giver dig selv lov til at være i og dvæle ved den tilstand.

Læn dig tilbage og nyd det nye nummer lige her

Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com