fbpx

Portræt: by:Larm aktuelle Léa Sen fortalt gennem fem sange

Foto: Alex Waespi (Pressebillede)

Den længe ventede by:Lam Festival er lige rundt om hjørnet, og programmet er tætpakket med spændende upcoming artister fra hele verden. Derfor stiller vi i denne artikel skarpt på by:Larm aktuelle Léa Sen, så du kan lære hende bedre at kende, før hun spiller på by:Larm.

Sponsoreret indhold

Taster man Léa Sens navn ind i Google, er det første der popper op hendes instagram. Dét selvom, hun ikke er den mest aktive derinde. Det seneste opslag er annonceringen af hendes debut Ep You Of Now Pt 1, og det er alligevel 13 uger siden. Det på trods, har Lea Sen over 4 millioner streams på Spotify. Man skal altså ikke lade sig snyde af det, forholdsvis lave følgertal, hun har på de sociale medier. I en alder af blot 22 år, har hun nemlig allerede markeret sig, som en af Londons mest eftertragtede talenter, både som sanger, sangskriver og producer. I det næste vil jeg guide dig igennem fem sange, der har været med til at gøre hende så eftertragtet og ført til at hun skal spille på dette års By:larm.

“Better” feat. Joy Orbison (2021)

Født og opvokset i Paris, flyttede Léa Sen i 2019 til London, hvor hun hurtigt fangede interesse hos singer/songwriteren Wu-Lu. Han introducerede hende senere for den elektroniske musiker og DJ Joy Orbison. En session i hans studie senere og nummeret “Better” var skabt. Nummeret er til dags dato, hendes mest streamede og det med god grund. Med den elektroniske lyd omfavner nummeret en og giver dig lyst til at træde ud på dansegulvet og fyre den af.

Lyt til nummeret her.

“Hyasynth” (2022)

“Hyasynth” var Léa Sens debut single. Nummeret handler om hendes rejse fra den by, hun er vokset op i, i udkanten af Paris og beslutningen om at forlade det trygge og velkendte og flytte til London. Léa Sen fortæller selv om nummeret:

Jeg var nødt til at acceptere alle de tidligere fejltagelser, jeg har lavet derhjemme, som jeg ikke kunne vende tilbage til. På en måde flygtede jeg fra visse ting. På en anden måde tog jeg også det første skridt til at vokse til den person, jeg virkelig gerne ville være. Nogle gange føler jeg, at mine tidligere fejl hjemsøger mig, det var det, jeg følte ved at lave denne sang. Det handler om at ville vokse og håndtere livet med mere visdom.

Hør “Hyasynth her.

“Much To Lose” (2022)

På “Much To Lose” bliver tempoet sat helt ned. Dog kører de elektroniske effekter stadig i baggrunden og du bliver nærmest bragt i en mild trance, når du lytter til nummeret. Når Léa Sen nemt og ubesværet synger “I don’t have much to lose,” sætter det tankerne i gang. Hvad har jeg at miste og hvad ville der ske, hvis jeg mistede det? Uden det bliver for melankolsk og følelsesladet. Samtidig er det et nummer, jeg ville sætte i høretelefonerne mens man ligger i haven på en sommerdag. Det er et nummer, der får en til at slappe af. Jeg kan kun anbefale at sætte det på og forsvinde helt ind i sin egen verden.

Lyt til nummeret her.

“I Feel Like I’m Blue” (2022)

Jeg lever det samme liv som dig.” Léa Sen vil slå fast at blot fordi hun er musiker og popstjerne, er hun altså ikke anderledes end du og jeg. På “I Feel Like I’m Blue” bliver lytteren omfavnet af hendes fløjlsbløde stemmer, der overbeviser en om, at det er sandheden. Hun er ikke anderledes og kan, ligesom enhver anden, til tider føle sig blå og trist.

Dyk ned i nummeret her.

“Sand Radio” (2020)

På det lidt ældre nummer her, hører man Léa Sens tidlige lyd, Inden det elektroniske univers tog over. Nummeret giver mig loungevibes og en lyst til at side i en strandstol et sted i verden, med blå himmel og en brise i håret, mens man kigger på bølgerne, der stille slår ind på stranden. Om det er intentionen bag, ved jeg ikke, men jeg kan kun anbefale at lytte til nummeret, hvis man akut står og har lidt ferieblues.

Lyt til nummeret her.

Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com