Portræt: by:Larm aktuelle Siyabång fortalt igennem fem sange

Foto PR (Pressebillede):

Den længeventede by:Lam Festival er lige rundt om hjørnet, og programmet er tætpakket med spændende upcoming artister fra hele verden. Derfor stiller vi i denne artikel skarpt på by:Larm aktuelle Siyabång, så du kan lære ham bedre at kende, før han spiller på by:Larm.

Sponsoreret indhold

Informationerne om Siyabång er små i mine Google-søgninger, så jeg har dykket ned i norske undergrundsinterviews for at komme lidt tættere på artisten. Siyabång er en 27 årig rapartist fra området Urtehagen på Grønland i Oslo. I 2016 satte han sine ben i et studie for første gang. Han startede med at skrive lidt tekster og jobflexe rundt på andres numre, men så blev han sulten. Siyabång påtog sig en arbejdsmoral og fik høstet sine første frugter i 2019 med “Bando Freestyle”. Nummeret skabte ringe i vandet i undergrunden, og Siyabång trådte ind på den norske rapscene med sin karakteristiske mørke vokal og særegne flow. Hvis man skal prøve at indkapsle mandens lyd, så er det melodisk trap båret af fængende omkvæd. I det næste vil jeg guide dig igennem fem numre, der har ført Siyabång til dette års by:Larm.

“Bando Freestyle” (2019)

Lad os starte med starten. “Bando Freestyle” udkom i 2019, hvor Siyabång introducerede sig med en musikvideo. Nummeret er en minimalistisk trapbanger, hvis drivkraft er et nedbarberet klaver. Siyabång rapper om de klassiske rap-troper som vold, sex, at slænge narko og sit bagland. Konturerne af en moderne ghettorapper tegnes, og han leverer varen til gaden fra hans Bando (traphouse). Siyabångs introduktion er den klassiske fortælling om at sælge narko for at tjene penge og overleve. Fra Urtehagen til Oslo, en ny rapper er landet.

Du kan lytte til nummeret her

“Området” (2020)

“Området” er Siyabångs mest afspillede nummer til dato, selvom det udkom i 2020. På dette nummer er rapperen en del af duoen 129, der har sit navn fra et bloknummer i Urtehagen. Nummeret gæstes af lokale rappere fra “området”, der består af Urtegangen, Grønland og Tøyen. Der er altså fuld knald på kærligheden til det lokale gadeliv på denne single. I 2020 blev “Området” udråbt som sommerens største norske rapsang. Siyabång markerer sig på omkvædet, hvor han positionerer sig som damernes ven og gadernes general. Med “Området” kom Urtehagen på rapkortet og Siyabång blev frontmand.

Du kan hylde “Området” her

“Hull I Foten” m. Stig Brenner (2021)

På “Hull I Foten” krydsede Siyabång trappens grænser og målgrupper. På nummeret er rapperen feature på en af Norges største popkunstnere – sangeren Stig Brenner (Unge Ferrari). Brenner tog Siyabång med på sit andet album Hvite Duer, Sort Magi, der gav rapperen en blåstempling og fik skubbet ham udover den vante målgruppe. Men gade livet forlader rapperen ikke på denne R&B skæring, da han tilgår nummeret med et tilbagelænet vers om hverdagen i Urtehagen. Der hænges ud, spilles fodbold, ryges pinde og laves penge. I modsætning til titelnummeret, så har Siyabång ikke et hul i foden. Han er på vej ind i musikindustrien – “Jeg er the new wave, Tyfon”.

Du kan lytte til “Hull I Foten” her

Stu” (2021)

På “Stu” har Siyabång smagt på frugterne, der er kommet med arbejdsmoralen. Rapperen tæller penge i Mercedes Benzen og ser verden igennem Cartier linsen. Nummeret er en fejring af Siyabångs succes, hvor omkvædet er centreret omkring en fridag fra studiet. Der festes med holdet og oppositionen får en sviner. På dette nummer er der ingen over Siyabång og 129 holdet. Rapperen er tilbage på det minimalistiske klaver, der med rytmiske snares skaber et solidt omkvæd. På dette nummer er rapperen så småt begyndt at mærke succesen. I gaden køres der Mercedes, gutterne fester, kvinderne ringer og der holdes fridag fra arbejdet.

Lyt til singlen her.

“In Studio w/ Siyabång & Yemz” (2022)

Det sidste nummer vi har på denne liste er også det nyeste. Siyabång og kammeraten Yemz fra 129 er taget tilbage til studiet. Denne gang får de selskab af en ældre mester i norsk hiphop. Nummeret er nemlig produceret af Tommy Tee, der har været aktiv og anerkendt i Norges hiphopmiljø siden 1988. I sidste måned udkom “In Studio”, der er en klar markering af Siyabångs musikalske rejse. Rapperen er trådt ud af sine vante trap produktioner og leverer et tilbagelænet omkvæd på et komplekst beat. Han arbejder nu med de store hiphop-producerer og viser, at han er mere end en trap rapper. Med dette i baghovedet, så er de store forventninger sat til Siyabångs koncert på dette års by:Larm.

Du kan lytte til “In Studio” her

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com