Ugens Upcoming – CANVASES

Foto: Helle Moos (Pressebillede)

Den danske pop-duo CANVASES udgav i sidste måned debut-nummeret “Mistakes”, der både var lidt soul, lidt 80’er og stor pop. Vi måtte derfor høre lidt mere til den skarpe duo, så i denne Ugens Upcoming, byder vi velkommen til CANVASES.

CANVASES blev grundlagt i 2021, da musikerne Chris Catton og Morten Bille begyndte at forhandle ideér med hinanden. De to musikerer bevægede sig i samme musikalske-miljø, så studiet og remedierne lå allerede for deres fødder. De skulle bare begynde at spille, hvilket de gjorde, og resten er historie. I dag står lytterne med første udspil fra duoen, og der skulle være mere på vej. Fra et lille studie på Amagerbro bygger musikerne nemlig bro mellem sangskrivningen og produktionen. En brobygning, der startede for Morten Bille, da han tog musikerkurser i København og New York, mens Chris Catton greb musikken på konservatoriet i Århus. Sammen har de spillet i utallige projekter, men nu er det fælles i højsædet. Læs videre og lær CANVASES bedre at kende.

1. Hvem er CANVASES?

– Begge: CANVASES er en duo bestående af Chris og Morten. Produktet af et venskab med fundament i kærligheden og lysten til at skabe musik sammen i vores lille studie på Amager.

2. Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Begge: Hvis man nu tager alle produktioner fra 80’erne, iblander lige dele feeling fra 60’ernes og 70’ernes soulscene, tilsætter et par kopper neo-soul fra 90’erne og smager til med krydret og smagfuld pop. Så kan det vist ikke svares mere upræcist 🙂

3. Hvordan startede I?

– Begge: Vi har spillet sammen i en del forskellige mindre og større projekter i de år, vi har kendt hinanden, og fik idéen til at lave noget sammen, som ligesom var “vores eget”. Vi præsenterede hinanden for lidt idéer og det var som om at det hele  smeltede sammen til noget, som vi simpelthen var nødt til at lave noget mere af. Vi sad I det her fælles, fuldt ekviperede studie og tilbragte i forvejen så meget tid sammen at det nærmest ikke kunne undgåes, at CANVASES skulle se verdens lys.

4. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Morten: For mig at se, så er det en slags vævning der foregår. Typisk så starter det ofte med at en os siger “prøv lige at hør det her mand!”, hvilket fører til en masse leg hvor vi lægger lidt til, trækker lidt fra, for undervejs at stramme maskerne i vores fælles vævning lidt efter lidt, indtil en af os kan udbryde “Der var den!”.
Og så går vi hjem og lytter det til ukendelighed for at lave det om næste gang vi ses.
Det er vores fælles legeplads og legen bliver simpelthen bare ved med at være fed.

Chris: Hvordan, jeg skriver, afhænger meget af hvad jeg går og lytter til og hvilket humør, jeg er i. Da jeg skrev til den kommende EP var det i en mere melankolsk periode, hvilket EP’en også afspejler. Jeg har en stærk forkærlighed for at skrive musik med klaver og synthesizere, så det er noget med en masse lækre flader og en tekst, der afspejler hvordan jeg selv går og har det i livet.

5. Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Morten: Jeg har simpelthen været et hav af bas- og guitar-helte igennem siden jeg var en lille dreng i joggingbukser og trigger-gummistøvler – så der er bare så mange i idolkataloget for mit vedkommende at den nok bliver svær at indskrænke.Hvis man kan sige det uden at det bliver alt for sukkersødt og indspist, så vil jeg nok sige Chris Catton 🙂

Chris: Alt fra Chic til det gamle yacht rock – som Doobie Brothers og Toto – til moderne popkunstnere som The Weekend og Bruno Mars har været en indflydelseskilde for mig. Jeg har slukket for alt hvad der hedder genrebias, og ladt mig inspirere af alt, hvad jeg synes lød sprødt og powerful. Så har idéerne bouncet frem og tilbage mellem Morten og mig indtil vi er landet på noget, som virkelig har rykket.

6. Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Morten: Jeg er kæmpe fan af de der playlister på streaming-tjenester, hvor jeg kan blive bombarderet med alt muligt som jeg ikke vidste fandtes.
Jeg har lige fået en Temptations revival og nørder mig igennem deres enorme bagkatalog.

Chris: Min pladespiller står stadig i en flyttekasse, men for tiden er jeg faldet i et dybt hul af smooth 70’s/80’s – helt enkelt sagt alt, der har lækre rhodes og flødevokal. Lige nu er jeg for eksempel stormende forelsket i en sang af Marc Jordan, der hedder “MARGARITA”.

7. Hvad er I i gang med lige nu? 

Begge: Vi er ved at lægge allersidste hånd på vores EP som planmæssigt skal ramme gaden senere på året.
Og ellers, så har vi i fuld sving med at skrive videre på en god stak numre som vi lagde lidt fra os for at færdigproducere de 3 numre til EP’en

8. Hvad er drømmen?

– Morten: Lige nu, så drømmer jeg mest af alt bare om at komme ud og spille vores musik for en masse søde og glade mennesker.

Chris: At vinde i Lotto. Og ellers ville Orange Scene da også være fedt nok.

9. Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Begge: I skrivende stund, så har vi jo kun udgivet én sang – “Mistakes”, så den er jo lige til højreskøjten.
Når vi har udgivet flere numre lige om hjørnet, så håber jeg bare at folk vil lytte til den eller de sange som de allerbedst kan lide – og hey, det må da gerne være en af vores

10. Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

Begge: NEMT: en kæmpestor iskold og dugvåd Coca Cola i et af de der klassiske colaglas med den smalle bund og den brede top – men uden den der helt overflødige halve appelsinskive i.

Mens vi venter bag hjørnet, så lytter vi til “Mistakes” her:

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com