Koncertanbefalinger // Uge 49

Foto: MAS // PR

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra en kommende rapstjerne til festival med Roskilde Festival Højskole. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Sara Parkman

Hvor: Lille VEGA
Hvornår: Tirsdag den. 6 december

Den svenske sanger Sara Parkman gæster i aften Lille VEGA med sine bud på moderne svensk folkemusik. I oktober udgav hun albummet Eros Agape Philia, der handler om at være et menneske både i kroppen og ånden. På hjemmestrikket græsk kan Eros oversættes til det romantiske, Agape det guddommelige og Philia det familiære. Så åben op for kroppen og ånden og få serveret den græske treenighed på svensk i aften. I dag er vi ude med et helt frisk interview med Sara Parkman, så du kan passende få din opvarmning fra os.

MAS

Hvor: Volume Village
Hvornår: Fredag den. 9 december

Volume Village holder HipHop Night og hovednavnet er den kære MAS, der har markeret sig som et farligt talent på den danske HipHopscene. MAS startede halvåret ud med “Langt Fra”, der blev opfulgt af hittet “Ovenpaa”, så fik han et samarbejde med DSB, og nu bokser rapperen sig igennem linjerne. MAS er varm. Han sætter punktum på året med sine første headlinershows, så kig forbi på fredag.

Ømme Dage

Hvor: Huset
Hvornår: Fra torsdag den. 8 til fredag den. 9 december

Roskilde Festival Højskole debuterer med to dages festivalen Ømme Dage. Det er en aktivistisk festival, hvor højskolen ønsker at sætte fokus på sårbarhed som en styrke. Den stærke sårbarhed udtrykkes gennem musik, workshops og talks med unge og progressive navne. Du kan kigge forbi og opleve musikerne ELBA, Atusji, Magnus Tempels og Hex Electronix. Af progressive typer optræder Nina Rask blandt andet. Hvis du savner festival i denne kolde vintertid, så kan du træde ind af dørene ved Huset i København på torsdag.

Senso

Hvor: Loppen
Hvornår: Lørdag den. 10 december

Den danske undergrundsgruppe Senso laver avantgarde-pop med store armbevægelser, mørke følelser og et snert sarkasme. Bandet er en ret ny størrelse, men ikke desto mindre, så består det af garvede musikere fra den danske undergrunds hjørner, sprækker og sale. Senso har melodier og overvældende omkvæd, der nok skal få Loppen til at hoppe. I år udgav Senso albummet The Void In Us, så mon ikke vi får lidt godter derfra? Man kan håbe.

De Danske Hyrder

Hvor: Train
Hvornår: Fredag den. 9 december

Den unikke danske rapgruppe fra Albertslund gæster Århus denne fredag. De Danske Hyrder består af en række drenge, der har været bedste venner siden gymnasietiden. De startede med at lave musik lidt tilfældigt, da de begyndte at lave disse-fødselsdagssange til hinanden. Kreativiteten blomsterede og rapgruppen opstod. Navnet kommer fra en gammel drikkevise, og hyrderne har dog også markeret sig i samme boldgade med hits som “Billige Bajer”, “15 år”, “Med Mine Drenge” og meget mere. Så knap din bajer op, fang din bande og bliv indhegnet af De Danske Hyrder på Train.

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com