fbpx

Arlo Parks brillerer med ny single “Weightless” og annoncerer samtidig nyt album og EU/UK tour

Foto: Alexandra Waespi (Pressebillede)

I dag kl 19:10 er to gange Grammy nominerede Arlo Parks aktuel med sit andet. album “My soft machine”, og allerede nu kan du høre hendes første single “Weightless”, der beskriver følelsen af at glemme sig selv i en relation, der føles så essentiel for ens egen eksistens at den bliver altoverskyggende. “Weightless” havde i går aftes præmiere på BBC radio.

Arlo Parks leverer en hel igennem genial single som med hendes bløde stemme repræsenterer den måde hendes tekst underlægger sig følelsen af at være i en ulige kærlighedsrelation, hvor man selv giver mere, end man får tilbage.

“Weightless” beskriver den smertefulde oplevelse af dyb omsorg for en, der kun giver dig små brødkrummer af kærlighed. Det handler om pludselig at indse, at en person har sløvet dine kanter og at begive dig ud på den langsommelige rejse tilbage til at være en lysere version af dig selv.

Både stemme og produktion smelter sammen til en perfekt presentation af, et følelsesliv der ikke længere repræsenterer, den du var engang. Sammenført med den hudløst ærlige tekst skinner oplevelsen igennem af ikke at kunne give slip, selvom man ved det er det rigtige at gøre. Følelsen af at vide at man er mere værd og at være bøjet 90 grader i ønsket om, at ens bedre halvdel vil indse det og ændre sig, kommer til orde igennem sangen, som slutter med lysere toner og en opløftende stemning der giver konnotationer til at alt måske alligevel nok skal gå. “Weightless” kan høres her.

Arlo Parks har taget verden med storm med sit debutalbum, og giver med “Weightless” et lovende blik på hvordan hendes anden plade “My soft machine” kommer til at følge samme stigme. Udover hendes nye album, annoncerer Arlo Parks samtidig også en EU og UK tour til efteråret, hvor hun blandt andet skal spille side om side med superstjerner Billie Eilish, Harry Styles og Florence and the Machine, som så mange andre har tilsluttet sig som fans af hendes sangskrivning og performance. Sangerinden kan eventuelt høres i Amsterdam, Holland d. 14 september, da hun desværre ikke lægger vejen forbi Danmark denne gang.

Til singlen “Weightless” følger der også en musikvideo produceret af Marc Oller, hvori Parks selv optræder. Gennem de levende billeder tilføjes yderligere en smuk fortælling om et usundt forhold og et eventuelt forsøg på at slippe fri af egne lænker og følelser, der ellers holder protagonisten i et selvvalgt jerngreb.

Tags:
Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com