fbpx

Er det kærlighed? Er det begær?

Foto: Tender Youth // Hannibal Struckmann (Pressebillede)

Det brandvarme energiske rockband Tender Youth er nu klar med en ny single som skal få hårlokkerne til at svinge. “Arbitrary Love” er et bragende stort nummer, som musikalsk kaster dig ind i en verden af britisk-ungerground-rock/punk, med en lyrik der tematiserer ungdommens desorientering i forholdet mellem kærlighed og begær.

Bragende elguitarer, store & aggressive punktrommer, klassisk inspirerede violin-melodier samt klokkespil – alt sammen noget der kulminerer sammen til den højtblæsende single “Arbitrary Love”, der netop er blevet udgivet som startskuddet til bandet Tender Youths kommende debutalbum. Bandet spænder de musikalske muskler, og giver et brag af en oplevelse med den nye single, som trods de intense og bragende musikalske elementer, tematiserer ungdommens generations problemer med at finde ud af hvad der er kærlighed og hvad der er begær. Den distortede guitar, som drager inspiration fra den geniale spaghetti-western-komponist Ennio Morricone, baner vejen for de tumultariske punk-trommer og resten af kompositionen, der nærmest agerer som et klassisk værk lagt ovenpå det rockede arrangement.

På trods af det fremaddrivende lydbillede, er det fortvivlelsen af bandets unge generation, der står frem, når lyrikken søger svar om begæret og kærlighedens grænser anno 2023. En forgæves søgen, der skaber en frygt for fejlagtigt at fortabe sig i begæret fremfor kærligheden.

Om singlen siger bandet:

– Arbitrary Love er en skildring af vores generations evige søgen efter lykke og kærlighed–altså en form for hedonistisk søgen. Det er en forbrugskultur fra 00’erne, der har vandret ind i kærlighedslivet; en blanding af commitment-issues, fordi man stræber efter en eller anden utopisk kærlighed, og så samtidigt frygten for at ende i det evige stumme parforhold.

En grænsesøgende og udfordrende rock-lyd, som kan finde sig vej ind i enhver rock-elskers hjerte
Tjek singlen ud her

Tags:
Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com