fbpx

Et afdæmpet, men gennemtrængende opråb

Foto: PR (Pressebillede)

Rap-giganten A$AP Rocky har udgivet singlen “Same Problems”, som er propfyldt med følelser, apati og opfordringer til forandring. Den hårdtslående rapper, sænker for en sjælden gangs skyld tempoet helt ned, og lader budskabet stå fremme og i midten. En sand opfordring til at der skal laves ændringer i HipHoppens branche, som er hårdt præget af mord, kriminalitet og mistillid. “How many problems get solved – if we don’t get involved?”

I december annoncerede hele musikverdens titan A$AP Rocky, at der var et nyt album på vej: Don’t Be Dumb, som stadig står uden officiel release-dato. Nu er han kommet ud med endnu en single “Same Problems”, som første gang blev præsenteret til en rørende Amazon Live koncert. Singlen giver et pejlemærke til hvilket slags album fansene kan forvente: Et fandens godt album.
Singlen, som fungerer som en homage til de mange afgåede HipHop artister, udskiller sig fra meget af det musik Rocky tidligere har lavet, der er ingen store trommer, 808’s eller aggressive beat-skift. I stedet er musikken afdæmpet, sårbar og elegant. Dette giver Rockys vokal meget plads til at pointere budskabet, og her leverer han anekdoter og tankevækkende lyrik, som opfylder alt det tomrum der er efterladt i instrumentalen.

Om singlen siger A$AP Rocky:

Jeg tror jeg følte anger. […] Jeg tror også jeg havde en fornemmelse af skyld, for hver gang vi mister nogen i vores samfund, har vi alle – især jeg – en vane med at sige ting som “Det er forskruet. Det er forkert. Hvorfor sker de her ting?” Man stiller en masse spørgsmål og for det meste… Jeg tog aldrig tiden til virkelig at forstå at jeg var en del af problemet, fordi jeg bidrog med den slags tekster og lignende til sange.

Rockys seneste album Testing udkom i 2018, og har efterladt fansene med sultne ører – men ikke meget længere. Forventninger bliver skruet op, ører bliver tilspidset og hjerter gør sig klar på at blive knust; verden gør sig beredt til endnu et release fra A$AP Rocky.

Du kan høre den smukke single her.

Tags:
Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com