fbpx

FABRÄK gør endnu engang danskerne lidt klogere

Foto: FABRÄK // PR

Med deres debutalbum overraskede FABRÄK en masse kritikere ved at have en masse på sinde, så snart man kom forbi det første lag af tatoveringer og solbriller. “HALLELUJA” er på mange måder et skridt videre i flere retninger. Det er mere melodisk og dansabelt, og samtidigt mere seriøst end nogensinde før.

De hårdtslående, rå, og brutale FABRÄK er nu tilbage med ny musik, til at banke noget samfundskritik og eftertanke ind i hovedet på vi stolte danere. Duoen leverer direkte og ikke-til-fortolkning linjer igen, denne gange med et mere dansesygt musikalsk underlag. Lyrikken er, som den altid er det med FABRÄK, tæske-hård og med distinkte budskaber. Der bliver taget hårdt fat i emner som globalisering, overforbrug, jagten på social status og den evige efterstræben efter profit – og man er ikke i tvivl om, hvor meget duoen hader disse ting i samfundet. Om singlen siger duoen selv:

Sangen handler om overforbrug og om globaliseringens gold rush. Alle de her nye måder at tjene penge på som alle sammen i sidste ende bunder i udnyttelse og snyd. HALLELUJA tager pis på jagten efter socialstatus og den lidt perverse stræben efter profit man indimellem oplever i et land som Danmark hvor vi producerer meget lidt selv.

Lydmæssigt udfordrer FABRÄK den lyd, man kender dem for, uden at gå på kompromis med sig selv. Det er melodisk, dansabelt og fremviser med vokalsampling og minimalistiske guitar riffs, hvordan postpunk anno 2023 kan lyde.

Duoen er blevet træt af kaotiske lufthavne, evige youtube-adds med unge mænd, der viser hvordan man nemt og hurtigt tjener penge, og hvor håbløst gennemsigtig kapitalismen er blevet – uden der er nogen der tør gøre op med det.

For at følge op på deres anmelderroste debutalbum RIGE BØRN LEGER BEDST udgav FABRÄK i oktober en bombe af en sang i form af “TO FINGRE”. Meget kort tid herefter spillede de to eksplosioner af koncerter i et propfyldt Pumpehuset og Train, hvor det for alvor blev bevist, at der er en seriøs fan-kultur omkring dette act, hvor overvægten af de fremmødte fans skrålede med på samtlige tracks.

FABRÄK er slet ikke færdige med at belære Danmark om vejen til et vigtigere liv – og bliver det forhåbentlig aldrig.

Hør det gennem-tæske fede track her

Tags:
Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com